C- és D-vitamin készítmények ellátási láncának elemzése

Dörfler Kíra Mária (2024) C- és D-vitamin készítmények ellátási láncának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of C- és D-vitamin készítmények ellátási láncának elemzése YNPTYP.pdf] PDF
C- és D-vitamin készítmények ellátási láncának elemzése YNPTYP.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Április 28..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem-2024.pdf] PDF
Titkosítási kérelem-2024.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (50kB)
[thumbnail of Dörfler Kíra - bírálati lap BELSŐ.pdf] PDF
Dörfler Kíra - bírálati lap BELSŐ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (276kB)
[thumbnail of Dörfler Kíra bírálati lap másolata.pdf] PDF
Dörfler Kíra bírálati lap másolata.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (198kB)

Absztrakt (kivonat)

A Béres Gyógyszergyár Zrt. Ellátási Lánc Igazgatóságán dolgozom, mint beszerző, ezáltal nap, mint nap közvetlen rálátásom van a cég termékellátási folyamatára és aktívan támogatom is azt a munkám során. Az Igazgatóságon gyűjtött tapasztalatok segítségével elemezni tudom az általam választott termékkategóriák (C- és D-vitamin készítmények) teljes ellátási láncát. Az elemzésre kerülő kategóriák kiválasztásánál két alapvető – világszerte talán legismertebb - immunerősítő vitamint választottam, mely termékkategóriákban a Béres Gyógyszergyár Zrt. piacvezető pozíciókkal rendelkezik Magyarországon. Ezen kiemelt immunerősítők ellátásának vizsgálata és összehasonlítása az elmúlt 4 év viszonylatában érdekes és komplex elemzési munka: még a 2020-2021-es évben javában zajlott a koronavírus járvány, addig a 2022-2023-as évben egyéb kockázatok voltak negatív hatással az ellátási láncokra. Diplomamunkám folyamán, támaszkodva a vállalatirányítási rendszerünkbe gyűjtött adatokra is, törekszem megvizsgálni és összehasonlítani ezen 2-2 év ellátási teljesítményét, beleértve a termékféleségeinknek számát és kategóriáját a piacon, a gyártásban felhasznált anyagmennyiségeket, a beszerzési árakat és átfutási időket, továbbá egyéb külső hatást és környezeti változást is. A gyógyszerek, de még az étrend-kiegészítők gyártása és forgalmazása is egy összetett folyamat, ahol a cég minden területén összekapcsolt munkafolyamatok vannak. A dolgozatomban elemzésre kerül, hogy az elmúlt 4 év alatt milyen nehézségek, váratlan problémák léptek fel és azokat hogyan oldottuk meg. Ezen időszakban több olyan negatív hatást megtapasztalhattunk, amelyek mindenki életére kihatással voltak és vannak, beleértve az ellátási láncokat és a cégeket is: koronavírus világjárvány, háború, energiaválság.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Ellátásilánc-menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: anyagbeszerzés, beszerzés, disztribúció, disztribúciós csatornák, ellátási lánc - ellátó hálózat, logisztika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:13
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet