Sörfogyasztás a gluténérzékenységgel élők köreiben

Kelemen Roberta (2024) Sörfogyasztás a gluténérzékenységgel élők köreiben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Sörfogyasztás a gluténérzékenységgel élők köreiben.pdf] PDF
Sörfogyasztás a gluténérzékenységgel élők köreiben.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (930kB)
[thumbnail of Kelemen Roberta_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf] PDF
Kelemen Roberta_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (200kB)
[thumbnail of Kelemen Roberta_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf] PDF
Kelemen Roberta_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (220kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a gluténmentes sörkészítés és fogyasztási szokások. Betekintést nyerhetünk a gluténérzékenység különböző típusairól és azok tüneteiről. Bemutatom a sörkészítés folyamatát, majd a különböző technológiákkal és alapanyagokból készített gluténmentes sörök készítésének lehetőségeit. Kitérek a gluténmentes termékeket érintő jogszabályokra és jelölésekre. Ezután bemutatom a piackutatásomat gluténmentes sörök elérhetőségéről, majd a kérdőíves felmérésem alapján a gluténérzékenyek körében való sörfogyasztást szemléltetem. Végül készítettem egy interjút, egy gluténmentes sört is gyártó sörfőzdével.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cöliákia, glutén, gluténmentes, sör, söripar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:12
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet