Kelemen Roberta (2024) Sörfogyasztás a gluténérzékenységgel élők köreiben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Sörfogyasztás a gluténérzékenységgel élők köreiben.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (930kB) |
|
PDF
Kelemen Roberta_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (200kB) |
|
PDF
Kelemen Roberta_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (220kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a gluténmentes sörkészítés és fogyasztási szokások. Betekintést nyerhetünk a gluténérzékenység különböző típusairól és azok tüneteiről. Bemutatom a sörkészítés folyamatát, majd a különböző technológiákkal és alapanyagokból készített gluténmentes sörök készítésének lehetőségeit. Kitérek a gluténmentes termékeket érintő jogszabályokra és jelölésekre. Ezután bemutatom a piackutatásomat gluténmentes sörök elérhetőségéről, majd a kérdőíves felmérésem alapján a gluténérzékenyek körében való sörfogyasztást szemléltetem. Végül készítettem egy interjút, egy gluténmentes sört is gyártó sörfőzdével.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cöliákia, glutén, gluténmentes, sör, söripar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:12 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:12 |
Actions (login required)
Tétel nézet |