Szűcs Liza (2024) Rendezvényszervezés a Gundel Palotában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
SzűcsLiza_Projektmunka_2024.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (717kB) |
|
PDF
Szűcs Liza_FOSZK_bírálat_Schultz Éva.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (258kB) |
Absztrakt (kivonat)
A projektmunka a Gundelben történő rendezvényekről szól. Bemutatja a Gundel Étterem 130 éves múltját. Fontos témája a 2021-es újra nyitás után bekövetkező változások vizsgálata, melyeket az új üzemeltető, az Eventrend Group hozott be a Gundel Palota életébe. Bemutatja a magyar kultúra és hagyományok megőrzésének fontosságát is. A rendezvényszervezés szakma ismertetése őskortól napjainkig, valamint a különböző rendezvénytípusok és célok leírása. A projektmunka népszerűsíteni kívánja a Gundel Palotát, mint rendezvényhelyszínt, mivel sok ember nem tudja, hogy a Gundel nem csak étterem, hanem kiváló helyszín sok fajta rendezvény számára. Ennek fényében mutatja be a 9 rendezvényterem vendég kapacitását és stílusát. A rendezvényszervezők munkáját ismerteti egy általam készített kérdőíven keresztül, valamint a megmaradt ételek megmentésére tesz javaslatokat. Az erre vonatkozó jogszabályok leírásának alapján, javasolja , hogy a Gundel Étterem hogyan válhatna fenntarthatóbbá. A fenntarthatóbb értékekkel hogyan mutatna példát más éttermeknek, valamint milyen szerepe lenne a társadalmi felelősségvállalásban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, fenntartható fogyasztás, hagyományok, rendezvényszervezés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:12 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:12 |
Actions (login required)
Tétel nézet |