Kővágó Jázmin (2024) A fenntarthatóság és az étel pazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
A fenntarthatóság és az ételpazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (767kB) |
|
PDF
FOSZK_KővágóJázmin_2024.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (243kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom fókusza egy budapesti ötcsillagos szálloda fenntarthatósági gyakorlatainak és az ételpazarlás csökkentési stratégiáinak elemzése. A vizsgálat során összehasonlítom az ételmaradékok mennyiségét a vendégek számával, hogy feltérképezzem az ételpazarlás és a vendégforgalom közötti összefüggéseket. A kutatás során célom, hogy feltárjam, hogyan hatnak ezek a tényezők egymásra, és hogyan befolyásolják a szálloda fenntarthatósági törekvéseit.A fenntarthatósági gyakorlatok elemzése mellett a szakdolgozat részletesen bemutatja a szálloda eddigi fenntarthatósági intézkedéseit, és a más helyeken már bevált gyakorlatokat is. Emellett kitérek az ételpazarlás káros hatásaira és azokra a módszerekre, amelyekkel a vendéglátóipari egységek hatékonyan csökkenthetik az élelmiszerhulladék mennyiségét. A kutatás során gyűjtött adatok alapján ajánlásokat fogalmazok meg a szálloda számára az ételpazarlás csökkentésére és a fenntarthatósági intézkedések továbbfejlesztésére. A szakdolgozat célja, hogy hozzájáruljon a fenntarthatóbb üzleti gyakorlatok elterjesztéséhez a vendéglátóiparban, miközben segítséget nyújt a szállodának a fenntarthatósági célok elérésében és az ételpazarlás minimalizálásában.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, környezetterhelés csökkentése, szállodák |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:12 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:12 |
Actions (login required)
Tétel nézet |