A fenntarthatóság és az étel pazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában

Kővágó Jázmin (2024) A fenntarthatóság és az étel pazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of A fenntarthatóság és az ételpazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában.pdf] PDF
A fenntarthatóság és az ételpazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (767kB)
[thumbnail of FOSZK_KővágóJázmin_2024.pdf] PDF
FOSZK_KővágóJázmin_2024.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (243kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom fókusza egy budapesti ötcsillagos szálloda fenntarthatósági gyakorlatainak és az ételpazarlás csökkentési stratégiáinak elemzése. A vizsgálat során összehasonlítom az ételmaradékok mennyiségét a vendégek számával, hogy feltérképezzem az ételpazarlás és a vendégforgalom közötti összefüggéseket. A kutatás során célom, hogy feltárjam, hogyan hatnak ezek a tényezők egymásra, és hogyan befolyásolják a szálloda fenntarthatósági törekvéseit.A fenntarthatósági gyakorlatok elemzése mellett a szakdolgozat részletesen bemutatja a szálloda eddigi fenntarthatósági intézkedéseit, és a más helyeken már bevált gyakorlatokat is. Emellett kitérek az ételpazarlás káros hatásaira és azokra a módszerekre, amelyekkel a vendéglátóipari egységek hatékonyan csökkenthetik az élelmiszerhulladék mennyiségét. A kutatás során gyűjtött adatok alapján ajánlásokat fogalmazok meg a szálloda számára az ételpazarlás csökkentésére és a fenntarthatósági intézkedések továbbfejlesztésére. A szakdolgozat célja, hogy hozzájáruljon a fenntarthatóbb üzleti gyakorlatok elterjesztéséhez a vendéglátóiparban, miközben segítséget nyújt a szállodának a fenntarthatósági célok elérésében és az ételpazarlás minimalizálásában.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: élelmiszerfogyasztás, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, környezetterhelés csökkentése, szállodák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:12
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet