Hazai és nemzetközi cukrászdák kínálatának az elemzése

Csuta Rita (2024) Hazai és nemzetközi cukrászdák kínálatának az elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Hazai és nemzetközi cukrászdák kínálatának elemzése -Csuta Rita A1TQWF.pdf] PDF
Hazai és nemzetközi cukrászdák kínálatának elemzése -Csuta Rita A1TQWF.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Csuta Rita.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Csuta Rita.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Csuta Rita.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Csuta Rita.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (141kB)

Absztrakt (kivonat)

Amióta ember él a Földön, szüksége van arra, hogy a körülötte lévő világ gasztronómiáját megismerje és felkutassa. Az embereknek az ízlésvilága egészen kisgyermekkortól kezd kialakulni és formálódni.kiskorukban kezd kialakulni, Amivel az akkor megtapasztalt, megszokott ízek nagy hatással vannak az ízlésvilágukra és arra, hogy milyen termékeket fognak majd választani akár, a választott témám szempontjából is releváns egy-egy cukrászdai látogatásuk során.Ez a gyorsan fejlődő világ mindig újabb kihívások elé állítja a cukrászokat, akik folyamatosan kutatják a tökéletes ízharmóniát, amiket most már egyre több és nagyobb tapasztalattal alkalmaznak.A 21. század felgyorsult társadalma komoly kihívás elé állítja ezeket a szakembereket. Olyan desszertekre van szükség, amik egyaránt megédesítik az emberek mindennapjait, de mellette beilleszthetőek a jelenlegi étkezési trendekbe is. Fontos szempont viszont, hogy a termék élvezeti értéke továbbra is megmaradjon, az ízek harmóniája az egészséges étrend oltárán ne áldozódjon fel, a termékek fogyasztása továbbra is élmény legyen a fogyasztónak. Egyre szélesebb kínálatra van szükség ahhoz, hogy a különböző igényekkel érkező vendégeket maradéktalanul ki tudja szolgálni a cukrászda. Kutatásomban azt is vizsgálom, hogy minden vásárlói igényt kötelességszerűen ki kell-e elégíteni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Csuta Cukrászda, Cukrászdai kínálat, Fagylalt, Pohárkrém, Sütemény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:12
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet