Konyhai gépek és berendezések

Réti Bence (2024) Konyhai gépek és berendezések. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Réti Bence, Bge projektmunka.pdf1.pdf] PDF
Réti Bence, Bge projektmunka.pdf1.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Projektmunka_ért_Réti_Bence.pdf] PDF
Projektmunka_ért_Réti_Bence.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (242kB)

Absztrakt (kivonat)

Konyhai gépek és berendezések Projektmunkámban egy hazai étterem konyhai gépeit és berendezéseit igyekszem bemutatni. Szeretném láttatni, mennyire megreformálhatják a vendéglátást egyes berendezések, illetve azt, hogy mely gépek esetén szükséges a fejlesztés annak érdekében, hogy még kiválóbb minőségű ételeket, rövidebb idő alatt, energiahatékonyan lehessen elkészíteni. Kutatásom elvégzéséhez segítségül a Danube Hotel éttermének a konyhája szolgált, ahol a második félévben a gyakorlatot teljesítem. Dolgozatom első része rövid történelmi áttekintést nyújt a témában. Ezt követően a kutatás módszertanáról írok, illetve szemléltetem a kérdéseket, amelyeket a dolgozóknak tettem fel a konyhai gépekkel és berendezésekkel kapcsolatban. A kutatás legalapvetőbb feltevése, hogy a Danube Hotel konyhatechnológiája hatékonyabbá tehető, a konyhai berendezések működése optimalizálható, a fejlődési lehetőségeket pedig kutatásom képes feltárni. Az adott válaszokat kiértékeltem, és ezek tükrében javaslatokat fogalmaztam meg, hogy milyen változtatásokra lehet szükség, milyen új gépek számíthatnak hiánypótlónak. A kvantitatív kutatási módszer eredménye azt is láttatta, hogy a dolgozók alapvetően elégedettek a berendezésekkel, az étterem vendégeinek a visszajelzése pedig időről időre igazolja, hogy minőségi ételek készülnek a hotel konyháján.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, energiatakarékosság, fejlődés, üzletszerzés, zöldség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:11
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet