Egy szállítmányozó vállalatirányítási rendszerének bemutatása a logisztikai feltételek függvényében: Révész Logsped Kft. és az Innomanagement

Balogh István (2024) Egy szállítmányozó vállalatirányítási rendszerének bemutatása a logisztikai feltételek függvényében: Révész Logsped Kft. és az Innomanagement. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Balogh István projektmunka.pdf] PDF
Balogh István projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Balogh István_KM FOSZK bírálati lap másolata.pdf] PDF
Balogh István_KM FOSZK bírálati lap másolata.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (193kB)

Absztrakt (kivonat)

A Révész Logisztikai Holding Zrt. egyik leányvállalatánál töltöm a szakmai időmet. A céghez 6 leányvállalat tartozik, ebből 4 szállítmányozással foglalkozik, 1 raktározással és 1 pedig vámolással. Az egyik szállítmányozással foglalkozó leányvállalatánál vagyok, név szerint a Révész Logsped Kft.-nél. 2019.05.10.-én alapították a céget, melynek a székhelye Szorgalmatos, ami Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található, Nyíregyházától nem messze. A munkavégzés Cegléden történik, egy irodában. A Révész Logsped Kft a Révész logisztikai holding Zrt tulajdonában áll teljes mértékben, viszont mint személy, aki alá minden Révészes vállalat tartozik, maga Révész Bálint. Bálint 1 kamionnal kezdte pályafutását, majd meglátta ebben a potenciált, elkezdett vásárolni kamionokat majd partnereket keresett fel, ma már, pedig itt tart. Maga a Révész Logsped Kft. szállítmányozással és fuvarozással foglalkozik. A cég kapcsolattartója és egyben ügyvezetője Gyarmati Zsolt, tehát a vállalat első számú vezetője a jelentős tulajdoni hányaddal nem rendelkező menedzser. Az ellátási láncban mi a szállítmányozást/fuvarozást végezzük, tehát segítünk abban, hogy a félkész/kész termékeket eljuttassunk a végponthoz/tokhoz az alvállalkozóink segítségével. Az alvállalkozóinknál rendelkezésre állnak különböző kamionok, furgonok, mint például: 3,5t 7,5 és ennél nagyobb kamionok pl.: 40 tonnás, az itt megemlített tömegek azok a szállítmánnyal együtt értetendők. A többi leányvállalatnál saját kamionok vannak, amik nagyrészt Nyugat Európába (Benelux államok, Németország, Ausztria, Franciaország) szoktak járni és onnan szállítanak, ami lehet Silo anyag, vegyi anyag vagy gáz. A projektmunkámban a Révész Logsped vállalatirányítási rendszerét fogom bemutatni és azt, hogy miért is ez a vállalat alapmotorja. Ismertetni fogom a cég tevékenységein keresztül, hogy pontosan mi mit jelent a gyakorlati szférában. Azért választottam ezt témámnak a szakdolgozatomhoz, mert egy igen széleskörben működő vállalatirányítási rendszerről beszélhetünk és sok ismeretet is rejt magában, amihez az egyetemen szerzett tudásomat tudom érvényesíteni. Könnyedén értelmezhető az egész rendszer, egyben strukturált is. A vállalatirányításai rendszer: Innomanagement, ez a szoftver egy weblapon keresztül érhető el: https://innomedio.hu/, a székhelyük Szegeden található. Elsősorban azokat a részeit fogom bemutatni a rendszernek, amit mi napi szinten használunk: partnerek felvitele, fuvarmegbízás létrehozása, számlákkal kapcsolatos tevékenységek pl.: bejövő számla felvitele, kimenő számla. Később, pedig azokat a modulokat mutatom be tömören és érdemlegesen, amiket mi nem használunk, de pl.: a raktár leányvállalatnál hatalmas segítséget nyújt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adatrögzítés, áruismeret, fuvarparitás, közúti árufuvarozás, nemzetközi árufuvarozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:10
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet