Munkahelyi kapcsolatok, konfliktusok kezelése, a vezető szerepe

Zérci Tímea Fanni (2024) Munkahelyi kapcsolatok, konfliktusok kezelése, a vezető szerepe. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka.pdf] PDF
Projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (392kB)
[thumbnail of KM FOSZK bírálati lap Zérci Tímea Fanni.pdf] PDF
KM FOSZK bírálati lap Zérci Tímea Fanni.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (236kB)

Absztrakt (kivonat)

A projektmunkám kapcsán először a HR részleg fontos szerepéről tettem említést, melyben kitértem arra, hogy egy vállalat életében milyen fontos szerepet tölt be. A munkavállalók megbecsülése, motiválása és a számukra megfelelő pozícióban való elhelyezés mind erre a részlegre hárul, aminek fontos kell lennie egy sikeres cég életében. Lényeges, hogy a munkavállalók lelkesedését fenntartsák mondjuk számukra szervezett rendezvényekkel, programokkal, sporteseményekkel, jutalmakkal, hiszen ez is a munka előnyére válik. Kutattam a vezetői attitűdöt, a vezető szerepét és a funkcióit. Egy vezető is nagy befolyással van a vállalatra és a beosztottakra nézve is. Nem csak a HR részlegnek, hanem a vezetőnek is fontos szerepe van abban, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat az adott pozíciójukban, ezért nélkülözhetetlen, hogy ő is motiválja őket. A vezetőnek kell, hogy legyen rálátása a beosztottjaira, figyelemmel kell követnie őket. Feladata, hogy egy jó munkahelyi légkört teremtsen és azt fenn is tudja tartani hosszútávon. A konfliktusokat pedig még azok kezdetében el kell, hogy fojtsa, hogy később ne adódjon belőle probléma.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: alkalmazottak, alkalmazottak magatartása, munkavállalók, vezetési stílus(ok), vezetési stratégia, vezetési technikák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:09
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet