A Mercure Budapest Castle Hill Hotel reggeli étel- és italkínálatának bemutatása és elemzése

Kovács Péter (2024) A Mercure Budapest Castle Hill Hotel reggeli étel- és italkínálatának bemutatása és elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Kovács Péter GOYDJD Projektmunka végleges.pdf] PDF
Kovács Péter GOYDJD Projektmunka végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (929kB)
[thumbnail of KOVÁCS PÉTER  Projektmunka_értékelő_.pdf] PDF
KOVÁCS PÉTER Projektmunka_értékelő_.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (137kB)

Absztrakt (kivonat)

A projektmunka egy budapesti szállodában végzett „Food & Beverage” gyakornok gyakorlati munkáját és annak során szerzett tapasztalatokat mutatja be. A dolgozatban bemutatásra kerül a munkavégzés helyszíne, a szálloda F&B részlege, annak felépítése és infrastrukturális létesítményei. A fő rész a szállodai reggeliztetéssel foglalkozik, ebben bemutatja a szállodákban általános reggeli típusokat, majd bemutatja és elemzi az adott szálloda kínálatában szereplő étel- és italkínálatot. A dolgozat kutatási anyagot és annak kiértékelését is tartalmazza. A kutatási cél: egy négycsillagos szálloda milyen mértékben felel meg az azt igénybe vevő vendégközönség igényeinek és elvárásainak. Az összegzés és konklúzió 3, a kérdőívben feldolgozott kérdéskört vizsgál meg és von le következtetést arra vonatkozóan, hogy vajon a gyakorlóhelyként szolgáló szálloda megfelel-e a vendégek elvárásainak. Ez a 3 kérdéskör a következő: 1. Fontos-e az, hogy a szálloda reggeli kínálatában megjelenjenek a „mentes” ételek és italok? 2. Milyen a vendégek ételfogyasztási szokása? Mely ételekből esznek sokat, melyből kevesebbet? 3. Kell-e egy reggeli kínálatot helyi jellegzetességekkel bővíteni, van-e helye a tájjellegű ételeknek a felkínált menüben?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Food & Beverage, gasztronómia, kutatás, kutatási eredmények, szállodai reggeliztetés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:09
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet