Gerbeaud Kávéház és az Émile étterem bemutatása

Haszon Attila (2024) Gerbeaud Kávéház és az Émile étterem bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Haszon Attila_Gerbeaud kávéház és az Émile étterem bemutatása.pdf] PDF
Haszon Attila_Gerbeaud kávéház és az Émile étterem bemutatása.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (910kB)
[thumbnail of HASZON ATTILA Projektmunka_értékelő.pdf] PDF
HASZON ATTILA Projektmunka_értékelő.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (136kB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám célja Gerbeaud Gasztronómiai Kft. Cégcsoporthoz tartozó Gerbeaud Kávéház és a budai Émile étterem összehasonlítása. Ezeket a két egység lokációját, étel-ital kínálatát, rendezvény típusait és ezeken felszolgált ételeit vizsgálva szerettem volna bemutatni. A mélyinterjúk alanyainak kiválasztása során fontos szempont volt, hogy nagy szakmai múlttal rendelkező kollégákat sikerüljön megszólítanom. Ennek köszönhetően sikerült a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. Tulajdonos-Ügyvezetőjével interjút készítenem. A másik interjúalanyom Frideczky András az Émile executive séfjéve volt. Mind két interjú során nagyon hasznos szakmai dolgokat sikerült megtudnom, ami nem csak a projektmunkám elkészítése során, hanem a szakmai tudásom fejlesztésében is pozitív hatással volt. A SWOT analízis során vizsgáltam mind két egység tulajdonságait, amiket összehasonlítva sikerült a kutatási kérdéseket megválaszolnom. A kutatási kérdéseim a következőek voltak a témával kapcsolatban:1. Megtalálhatóak e ugyan azok az ételek / étel csoportok a két egységben? Mi befolyásolja ezeket? 2. Különböznek-e a rendezvénytípusok és a felszolgált ételek a két egységben? 3. Befolyásolja-e a szezonalitás követésének mértékét az adott vendéglátó egység vendég összetétele / elhelyezkedése? 4. Sikerül- e az aktuális trendeket követni az ételek és sütemények tekintetében?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: bor, gasztronómia, interjú, rendezvények, SWOT-elemzés, à la carte
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:08
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet