Kommunikáció a szállodacsoportokon belül

Dombi Anna Virág (2024) Kommunikáció a szállodacsoportokon belül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of L15AOL_Kommunikáció-a-szállodacsoportokon-belül.pdf] PDF
L15AOL_Kommunikáció-a-szállodacsoportokon-belül.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Április 26..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítás.pdf] PDF
titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (273kB)
[thumbnail of Dombi Anna_konzulensi_Fábián Tamás.pdf] PDF
Dombi Anna_konzulensi_Fábián Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)

Absztrakt (kivonat)

A gyakorlatom a Danubius szállodacsoport Aréna és Hungária szállodájában töltöttem. A Danubius Hotels Group Európa legjelentősebb szállodavállalatai közé sorolandó, a maga 8750 szobájával. 1972-ben alapították, mint állami vállalatot. A cél az volt, hogy Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz adottságait kihasználva és fejlesztve, az egészségturizmust hasznosítva, nemzetközi szállodaláncot hozzon létre. „A kommunikáció olyan kifejezés, melyet nagyon elterjedten használnak, a társadalom- és a természettudományokban egyaránt. A szó latin alakja a communicatio, -onis. Jelentése: közzététel, gondolatok közlése hallgatókkal. (…) A kommunikációs tevékenység lényege a tájékoztatás, az információcsere és a visszacsatolás. (Forgó, ed.., 2010, p. 11.)”A mindennapi életünk minden percet átjárja a kommunikáció, így a szálloda minden részlegét is. A gyakorlatom alatt jobban beleláttam egy szálloda működésébe és fontosnak tartom reflektorfénybe helyezni a kommunikációt és annak hatékonyságát. Úgy látom, hogy emberek élete könnyebbé válhatna, ha hatékonyabb lenne a kommunikáció. A dolgozatomban kutattam a kommunikáció szerepét különböző aspektusokban. Azt a következtetést vontam le, hogy mindenhol nagy jelentősége van a kommunikációnak. A kommunikáció szerepe a szállodán belül az információáramlás. A szálloda egy komplex rendszer, ami sok részlegből áll össze egy egésszé. A szállodán belül a kommunikáció a kulcsa első sorban annak, hogy a részlegek önmagukban és rendszerként is hatékonyan működjenek. Egymást segítve, egymással kommunikálva tudnak megfelelően működni a részlegek, amik a gondtalan szállodában töltött időt biztosítják a vendégnek. A kommunikáció nem csak a szállodai dolgozók gondtalan munkavégzéséhez elengedhetetlen, hanem a vendégélmény szempontjából is fontos tényező. A szállodának figyelmet kell fordítania arra, hogy mit és hogyan kommunikál az ügyfelek felé már a foglalás előtt. Ne ígérjen olyan szolgáltatást, amit nem tud nyújtani, mutassa meg a leendő ügyfeleknek, hogy miért érdemes náluk megszállni. A marketing kommunikáció fontos eleme a vendégélménynek. Az interjú során fény derült arra, hogy a kommunikáció áll a központjában az értékesítési részleg működésének is. A részleg célja, hogy szolgáltatásokat adjon el, melynek módja a kommunikáció, ami a sikeres üzletek, az elégedett és lojális ügyfelek kulcsa. Van-e fejlődési lehetőség a sales A Kristóf Kittivel folytatott interjúm során kiderült, hogy van. Egyénfüggő ugyan, hogy kinek mire van ambíciója és mire nyitott, de a lehetőség megvan. A kommunikáció területén még rengeteg kutatni való akad. Érdekes téma lehet tovább vinni a kommunikáció vendégélményre való hatásást.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: értékesítés, fejlődés, kommunikáció, marketingkommunikáció, szállodaipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:08
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet