A trénginek szerepe a munkahelyi mentálhigiéné fejlesztése során Egy erőforrásfeltérképező munkahelyi mentálhigiénés tréning tervezetének bemutatása

Vas-Hüber Gabriella Margit (2024) A trénginek szerepe a munkahelyi mentálhigiéné fejlesztése során Egy erőforrásfeltérképező munkahelyi mentálhigiénés tréning tervezetének bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat_BGE_munkahelyi_mentálhigiéné_Vas_Hüber_Gabriella_04_29.pdf] PDF
Szakdolgozat_BGE_munkahelyi_mentálhigiéné_Vas_Hüber_Gabriella_04_29.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Vas-Hüber_Gabriella_Biralat_2024_Mentálhigiéné.pdf] PDF
Vas-Hüber_Gabriella_Biralat_2024_Mentálhigiéné.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (281kB)
[thumbnail of BSc(BA) és MSc bírálati lap 2024 Vas-Hüber Gabriella.pdf] PDF
BSc(BA) és MSc bírálati lap 2024 Vas-Hüber Gabriella.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (160kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat célkitűzése annak vizsgálata, hogy mit takar pontosan a tréningmódszer a munkahelyi képzések során, milyen módon kapcsolódhat a munkahelyi mentálhigiéné fejlesztéséhez? A dolgozatban főként szekunder kutatási módszereket alkalmazok, melyekhez a témával eddig foglalkozó szakirodalmak áttekintésén, kutatások összegzésén kívül (desk research módszer) egy általam kidolgozott munkahelyi mentálhigiénés programot mutatok be.A bevezetést követően szó esik az oktatás, gazdaság és munkaerőpiac egymásra irányuló kölcsönhatásairól, a szervezetekben megjelenő humánerőforrás fejlesztés szerepéről, azon belül a munkahelyi kompetenciafejlesztés elemeiről. Majd a munkahelyi tanulás értelmezési keretei, a szervezetek és a munkahelyi tanulás támogatása és napjaink munkahelyi tanulásának újraértelmezésére térek ki. Ezt követően betekintést adok a humánerőforrás-fejlesztés lehetséges eszközeibe, ezen belül kifejezetten a munkahelyi képzésekhez tartozóan szót ejtek a coaching és workshop módszerről, majd a tréning módszertan kialakulásáról, a történeti hátteréről, szakaszairól és a módszer speciális jellemzőiről, ezután a humánerőforrás tervezés munkahelyi mentálhigiéné során betölthető szerepéről. Legvégül a témával kapcsolatos program bemutatására térek ki, melyet kiegészítek saját tréneri tapasztalataimmal, majd visszatérve a jelen bevezetés során feltett kutatói kérdésre, összegzem a kapott válaszokat, és kitérek az esetleges bővítési lehetőségekre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Munkahelyi mentálhigiéné

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: .NET Framework, egészség, felnőttoktatás, humánerőforrás-fejlesztés, munkaerő képzés, tréning
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:08
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet