Audiológiai szakasszisztensek (mint egészségügyi segítő szakmában dolgozók) munkahelyi mentálhigiénés kihívásai, és pozitív megélései

Vlasics Eszter (2024) Audiológiai szakasszisztensek (mint egészségügyi segítő szakmában dolgozók) munkahelyi mentálhigiénés kihívásai, és pozitív megélései. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Március 04..

Download (922kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (84kB)
[thumbnail of Vlasics_Eszter_Biralat_2024_Mentálhigiéné.pdf] PDF
Vlasics_Eszter_Biralat_2024_Mentálhigiéné.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (280kB)
[thumbnail of Vlasics Eszter MH bírálat.pdf] PDF
Vlasics Eszter MH bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (307kB)

Absztrakt (kivonat)

Több éve már hogy HR területen dolgozom a Victofon Kft.-nél, melynek fő profilja ahallásrehabilitáció, klinikai implantációval, illetve az országos lefedettséggel működő szalonjainkbanhallásvizsgálatokkal, valamint hallókészülékek és kiegészítők forgalmazásával foglalkozunk. HReskéntszámomra mindig is kiemelkedően fontos volt a munkatársaink jólléte, kiegyensúlyozottsága,a mindennapi kihívásaikhoz való pozitív hozzáállásuk, a motiváltsági szintjük fenntartása, a kiégésükmegelőzése. A munkahelyi mentálhigiénés képzésen elsajátított elméleti és gyakorlati tudásmegszerzésével, ez a téma még közelebb került hozzám, és a szakdolgozati témaválasztásnál hamarmegszületett bennem a döntés, hogy a saját cégünk, a meglévő munkavállalóink valós problémáitszeretném feltárni, és azok ismeretében (cégünk vezetőivel egyeztetve) gyakorlati megoldásokatkeresni. Az egészségügyben, a segítő szakmákban dolgozók kiégésének jelenségét sokan vizsgáltákmár az elmúlt néhány évtizedben, a témával kapcsolatos szakirodalom áttekintése tovább erősítettebennem a terület fontosságát. Bízom benne, hogy az audiológus kollégáim körében végzett kutatásomad majd lehetőséget konkrét felismerésekre annak érdekében, hogy a jövőben, speciálisan a nálukmegjelenő kihívásokra fókuszálva segíthessünk jobbá tenni a mindennapjaikat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Munkahelyi mentálhigiéné

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: audiológus, kiégés, munkaegészségügy, pozitív megélés, segítő szakma
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:07
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet