Nemzetközi gasztrotrendek (2023-2024) táplálkozási szemmel

Csábi Nóra Anikó (2024) Nemzetközi gasztrotrendek (2023-2024) táplálkozási szemmel. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat végleges_javitott (3).pdf] PDF
szakdolgozat végleges_javitott (3).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (991kB)
[thumbnail of Csábi Nóra Anikó_Szakdolgozat értékelő Bsc_zegedynéFÁ_2024 05 26.pdf] PDF
Csábi Nóra Anikó_Szakdolgozat értékelő Bsc_zegedynéFÁ_2024 05 26.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (145kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő_CsábiNóra.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő_CsábiNóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája, a Nemzetközi gasztrotrendek (2023-2024) táplálkozási szemmel egy aktuális témát dolgoz fel, mivel egyre inkább előtérbe kerül az egészséges táplálkozás sokaknál, akár egészségmegőrzés, betegség megelőzés céljából.Erre a gasztronómia is felfigyelt és egyre több új trend jelenik meg a piacon, mint például a növényi alapú étrend, amely egyre népszerűbb, mivel az egészségre illetve a környezetre is pozitív hatással van. Emellett egyre nagyobb teret nyer a fenntarthatóság, környezettudatossági és minőségi szempontból, illetve a fermentált élelmiszerek is egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Jelentős még a fúziós konyhák gasztrotrend is, illetve az okos technológiák használata a gasztronómiában.Szakdolgozatom során kérdőívet is készítettem, amelyben különböző korúakat kérdeztem a táplálkozási ismereteikről, szokásaikról, illetve hogy milyen gasztrotrendek iránt érdeklődnek, hajlandóak-e többet fizetni az egészséges ételekért, stb.Összességében ez egy nagyon aktuális téma, amely egyre nagyobb jelentőséget kap és egyre többen nyitottak kipróbálni új trendeket, egészséges ételeket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészség, gasztronómia, irányzatok, táplálkozás, trend
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:07
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet