Koktéltrendek Magyarországon, külföldhöz viszonyítva az abádszalóki Sunset Panorama Cocktail Bar & Pizza alapján.

Nagy Szabolcs (2024) Koktéltrendek Magyarországon, külföldhöz viszonyítva az abádszalóki Sunset Panorama Cocktail Bar & Pizza alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Nagy Szabolcs_Szakdolgozat_HP0OX3.pdf] PDF
Nagy Szabolcs_Szakdolgozat_HP0OX3.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Június 12..

Download (2MB)
[thumbnail of 7.-titkositasi-kerelem-2024 NAGY SZABOLCS.pdf] PDF
7.-titkositasi-kerelem-2024 NAGY SZABOLCS.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (146kB)
[thumbnail of Nagy Szabolcs_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf] PDF
Nagy Szabolcs_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (198kB)
[thumbnail of Nagy Szabolcs_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf] PDF
Nagy Szabolcs_Szakdolgozat értékelő Nyíri Szilárd.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (222kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásom célja és lényege az volt, hogy miért is érdemes követni a külföldön elterjedt trendeket/koktél trendeket. A kutatás értelmet adott annak, hogy üzleti szempontból mennyire éri meg követni az újdonságokat, vagy akár újítónak is, ezek a trendek lehetővé teszik azt, hogy egy nagyobb fogyasztói réteget tudjon bevonzani az adott vendéglátó egységbe. A kutatás során a saját hibáimból, illetve a saját tapasztalataimból látható, hogy is működött és mennyire volt sikeres az étteremben a milyen koktélbárhoz viszonyítva, és léptékekben fejlődött a bar évről-évre az új trendek követésével, így az old-skool hagyományokon alapuló étterem miként vitte saját magát csődbe ezzel a nem-trendkövető hozzáállással.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, koktéltrendek, üzleti döntések, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:06
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet