Székvári Barna (2024) A kávéházi kultúra jelentősége Budapest gasztronómiai életében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat végleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Székvári Barna_opponens_Del Medico Anna.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (156kB) |
|
PDF
Székvári Barna_konzulensi bírálat_SiposE.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (144kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom fő célja az, hogy ismertesse a hazai kávéházi kultúra múltbéli és jelenbeli sajátosságait, jellemzőit, illetve az e kettő között lévő differenciákat, változásokat avagy egyezőségeket. A kávéházi kultúra nagy mértékben járult és járul hozzá a város gasztronómiai élményeinek palettájához, rengeteg trendet formáz és követ. Kutatásom során egy kérdőív került kiküldésre, ahol a résztvevőket a kávézási szokásaikról, illetve arról kérdeztem, hogy milyen szerepet tölt be az életükben egy kávézó. Továbbá készítettem interjút is hipotéziseim mégbiztosabb alátámasztásához, egy a szakmában/kávéházkultúrában igen jártas személlyel. A kapott válaszok és a témában való jártasságom által úgy vélem, hogy releváns eredmények születtek.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | evolúció, gasztronómia, gasztrotörténet, kávé, kávéház, kultúra |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:06 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:06 |
Actions (login required)
Tétel nézet |