Fenntartható, környezetbarát kávéfogyasztás

Feszty Orsolya (2024) Fenntartható, környezetbarát kávéfogyasztás. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM_KVIK_SZAKDOLGOZAT­_2024_tavaszi félév.pdf] PDF
BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM_KVIK_SZAKDOLGOZAT­_2024_tavaszi félév.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Feszty Orsolya Szakdolg ért.pdf] PDF
Feszty Orsolya Szakdolg ért.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (177kB)
[thumbnail of Feszty Orsolya_szakdolgozat bírálat 2024.pdf] PDF
Feszty Orsolya_szakdolgozat bírálat 2024.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (245kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban összeségében véve arra szeretnék kitérni és azt a témát körbejárni hogy hogyan, miképp lehet a kávézást környezettudatos, fenntartható módon kivitelezni. Így többek között szó esik arról, hogy honnan érkezik a kávé az Európai Unióba, a magyar és a külföldi kávéfogyasztási szokásokról, a kávé hasznos és káros hatásairól, a kávézaccfelhasználási lehetőségeiről, kávés kapszulákról. A kutatási módszereknél egyaránt használtam szekunder és primer kutatást is, illetve a módszertant tekintve pedig kvalitatív és kvantitatív kutatási módszert is igénybe vettem. A kvantitatív módszernél kérdőívet csináltam, melyet online felületen, közösségi oldalon osztottam meg. A kvalitatív módszernél pedig interjút készítettem a szülővárosomban található egyik kávézóban, a Cafe Frei-ben az egyik ott dolgozó baristával. Meglátásom szerint, a kutatás eredményeit tekintve pozitív, biztató eredmények születtek, melyek közül vannak olyanok, amelyek akár a mindennapjaink során is alkalmazhatók.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: felelősség, fenntarthatóság, kávé, környezettudatosság, zöld marketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:06
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet