Frey Panna (2024) Békés vármegye gasztroturisztikai tényezőinek vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
FreyPanna_Szakdolgozat_JJ4IX0.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
240508_Bsc_FreyPanna.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (185kB) |
|
PDF
Frey Anna oppones Kóródi Márta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (237kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban Békés vármegye gasztroturisztikai tényezőit elemzem és a térség gasztronómiai vonzerőit mutatom be. Célom, hogy szemléltessem, hogy ez a terület gasztroturisztikai szempontból mennyi kulináris kincset rejt. Ismertetem a gasztronómia, a turizmus és a gasztroturizmus alapfogalmait is, továbbá magát a választott térséget és néhány statisztikával szemléltetem a jelenlegi helyzetet. Részletesen bemutatom Békés vármegye gasztronómiáját, gasztroipari termékeit és hungarikumait. Ismertetek néhány – a teljesség igénye nélkül - vendéglátóhelyet és gasztrohelyszínt, ahol érdemes megfordulni, továbbá a gasztrofesztiválok széles választékát. A kutatásom részeként, körbejárom, hogy mennyire ismert a Békés vármegyei gasztronómia és a gasztrotermékei, miként lehetne a helyi gasztronómiát a Békés vármegyébe irányuló turizmus promóciójának középpontjába állítani, mekkora vonzerővel bírnak a békési gasztronómiai fesztiválok, illetve, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség a magasabb számú turistaérkezések eléréséhez. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához primer és szekunder kutatásokat is végzek, végül pedig következtetéseket vonok le.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Békés vármegye, gasztronómia, gasztroturizmus, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:06 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:06 |
Actions (login required)
Tétel nézet |