Gajdács Nikoletta (2024) A fenntarthatóság fontossága a háztartásokban és a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Gajdács Nikoletta_Szakdolgozat_BZV2VW.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (564kB) |
|
PDF
Gajdács Nikoletta _k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (165kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Gajdács Nikoletta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (146kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom témája a „Termőföldtől az asztalig – avagy a helyi termelők és az éttermek kapcsolata”.Ezt a témát gondoltam tovább és helyeztem nagyobb hangsúlyt a fenntarthatóság fontosságának vizsgálatára mind az elméleti kutatásaimban a szakirodalmi áttekintésben, illetve a primer kutatásaimban is. Ennek következtében választottam a „A fenntarthatóság fontossága a háztartásokban és a gasztronómiában.” címet a dolgozatomhoz.Elsősorban munkám során szemléltettem, hogy pontosan mit is jelent maga a gasztronómia illetve a vendéglátás és milyen történeti múlttal rendelkezünk. Majd a fenntarthatóság fontossága és a fenntartható fogyasztás került kifejtésre a háztartások illetve a gasztronómia szempontjából. Az utóbbi vizsgált perspektívából adódóan kerültek vizsgálatra a hazánkban tevékenykedő helyi termelők és kapcsolati rendszerük a fogyasztókkal. Szakdolgozatom során a kvalitatív kutatások támasztották alá számomra az előzőekben vizsgált elméleti anyagokat, melyet kiegészítettem kvantitatív kutatással az átfogó eredmények kialakulásának érdekében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, helyi termék, őstermelő |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:06 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:06 |
Actions (login required)
Tétel nézet |