A fenntarthatóság fontossága a háztartásokban és a gasztronómiában

Gajdács Nikoletta (2024) A fenntarthatóság fontossága a háztartásokban és a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Gajdács Nikoletta_Szakdolgozat_BZV2VW.pdf] PDF
Gajdács Nikoletta_Szakdolgozat_BZV2VW.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (564kB)
[thumbnail of Gajdács Nikoletta _k.pdf] PDF
Gajdács Nikoletta _k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (165kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Gajdács Nikoletta.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Gajdács Nikoletta.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (146kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája a „Termőföldtől az asztalig – avagy a helyi termelők és az éttermek kapcsolata”.Ezt a témát gondoltam tovább és helyeztem nagyobb hangsúlyt a fenntarthatóság fontosságának vizsgálatára mind az elméleti kutatásaimban a szakirodalmi áttekintésben, illetve a primer kutatásaimban is. Ennek következtében választottam a „A fenntarthatóság fontossága a háztartásokban és a gasztronómiában.” címet a dolgozatomhoz.Elsősorban munkám során szemléltettem, hogy pontosan mit is jelent maga a gasztronómia illetve a vendéglátás és milyen történeti múlttal rendelkezünk. Majd a fenntarthatóság fontossága és a fenntartható fogyasztás került kifejtésre a háztartások illetve a gasztronómia szempontjából. Az utóbbi vizsgált perspektívából adódóan kerültek vizsgálatra a hazánkban tevékenykedő helyi termelők és kapcsolati rendszerük a fogyasztókkal. Szakdolgozatom során a kvalitatív kutatások támasztották alá számomra az előzőekben vizsgált elméleti anyagokat, melyet kiegészítettem kvantitatív kutatással az átfogó eredmények kialakulásának érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, helyi termék, őstermelő
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:06
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet