Gasztronómiai trendek és az ételérzékenységek a közösségi médiában

Beke Orsolya Zita (2024) Gasztronómiai trendek és az ételérzékenységek a közösségi médiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Beke_Orsolya_Zita_MXJ6W3_SZD_2023242.pdf] PDF
Beke_Orsolya_Zita_MXJ6W3_SZD_2023242.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (792kB)
[thumbnail of Beke Orsolya Zita_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf] PDF
Beke Orsolya Zita_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (192kB)
[thumbnail of BEKE ORSOLYA ZITA.pdf] PDF
BEKE ORSOLYA ZITA.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban az ételintoleranciában szenvedők száma töretlenül gyarapszik. Azonban a mentes árucikkek választéka bár javuló tendenciát mutatott az elmúlt évek során, mégis óriási igény van azok folyamatos bővítésére legyen szó élelmiszerüzletek, vendéglátó egységek kínálatáról vagy a gasztronómiai irányzatokról. Jelen dolgozatban nem csak a gasztronómiai trendek és a köztük előforduló speciális étrendek vizsgálatára kerül sor, hanem arra is többek között, hogy a közösségi háló felületei egyikén, a Facebookon miként reagálnak egy gluténmentes diéta központú, privát közösség tagjai a mentes reformokra. A kutatás során alkalmazott módszerek részét alkotja a Facebook csoportban lefolytatott tartalomelemzés, illetve a közösség három tagjával lebonyolított félig strukturált interjú.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ételérzékenységek, gasztronómia, internet, közösségi média, tartalomgyártás, táplálkozás, trend
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:05
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet