Beke Orsolya Zita (2024) Gasztronómiai trendek és az ételérzékenységek a közösségi médiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Beke_Orsolya_Zita_MXJ6W3_SZD_2023242.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (792kB) |
|
PDF
Beke Orsolya Zita_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (192kB) |
|
PDF
BEKE ORSOLYA ZITA.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Napjainkban az ételintoleranciában szenvedők száma töretlenül gyarapszik. Azonban a mentes árucikkek választéka bár javuló tendenciát mutatott az elmúlt évek során, mégis óriási igény van azok folyamatos bővítésére legyen szó élelmiszerüzletek, vendéglátó egységek kínálatáról vagy a gasztronómiai irányzatokról. Jelen dolgozatban nem csak a gasztronómiai trendek és a köztük előforduló speciális étrendek vizsgálatára kerül sor, hanem arra is többek között, hogy a közösségi háló felületei egyikén, a Facebookon miként reagálnak egy gluténmentes diéta központú, privát közösség tagjai a mentes reformokra. A kutatás során alkalmazott módszerek részét alkotja a Facebook csoportban lefolytatott tartalomelemzés, illetve a közösség három tagjával lebonyolított félig strukturált interjú.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | ételérzékenységek, gasztronómia, internet, közösségi média, tartalomgyártás, táplálkozás, trend |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:05 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |