Popovics Julianna Mária (2024) Készségek és hatásuk a rendezvényszerevezési folyamatokra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Készségek és hatásuk a rendezvényszerevezési folyamatokra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Popovics Julianna Mária_Szakdolgozat értékelő Bsc.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (145kB) |
|
PDF
Popovics Julianna Mária_bírálati lap_Szénich Alexandra.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (157kB) |
Absztrakt (kivonat)
Kutatásom során a puha és nehéz készségeket vizsgáltam a rendezvényszektor körében. Kíváncsi voltam, mely készségek jelentősebbek a munkaerőpiacon, illetve mely készségeket kell fejleszteni és erősíteni, hogy sikeresek legyünk a szakmában. A kutatásomat a Papp László Sportaréna catering szolgáltató cégének dolgozóit vizsgáltam, ahol a szakmai gyakorlatomat töltötte. Egy kérdőíves felmérés és interjúk segítségével gyűjtöttem adatokat. Az eredmények alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a puha készségeknek - mint például a kommunikáció, csapatmunkára való hajlam és problémamegoldás - nagyobb súlya van a munkáltatók szemében, mint a iskolai végzettség és szakmai ismeretek. Ez azt jelenti, hogy a szakmában való sikeres előre haladáshoz és versenyképességhez nélkülözhetetlenek ezek a puha készségek. Ezek az eredmények összhangban vannak a szakirodalomban található információkkal, és megerősítik kutatási kérdésemet, miszerint a puha készségek kiemelkedő fontossággal bírnak a rendezvényszervezés terén.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | készség(ek), készségfejlesztés, munkaerőpiac, rendezvény(ek), rendezvényszervezés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:05 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |