Az Aldi Magyarország Élelmiszer Betéti Társaság Központi Hűtőházi raktárának logisztikai feladatainak elemző bemutatása

Veszeli Szabina (2024) Az Aldi Magyarország Élelmiszer Betéti Társaság Központi Hűtőházi raktárának logisztikai feladatainak elemző bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Veszeli_Szabina_GXOOOG.pdf] PDF
Veszeli_Szabina_GXOOOG.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. Április 24..

Download (1MB)
[thumbnail of SCTP_WE_SCA24042409070.pdf] PDF
SCTP_WE_SCA24042409070.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (106kB)
[thumbnail of Veszeli Szabina konzulensí bírálata.pdf] PDF
Veszeli Szabina konzulensí bírálata.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (505kB)
[thumbnail of Veszeli BA KM HU-SCs.pdf] PDF
Veszeli BA KM HU-SCs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (201kB)

Absztrakt (kivonat)

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Betéti Társaság Hűtőházi központi raktárának logisztikai folyamatainak bemutatásáról készített szakdolgozatomat egy rövid összefoglalással zárom. A szakdolgozat elkészítését megelőző kutatási folyamat már rendkívül nagy élmény volt számomra, majd azt ezt követő szakirodalmi háttér feldolgozásával és eredmények összegzésével, valamit a javaslattétel elkészítésével pedig átfogó képet kaphattam az egész Hűtőházi terület működéséről és folyamatairól. A közvetlen és társosztályon dolgozó kollégáktól jó néhány információt összetudtam gyűjteni, amely nagy segítség volt. Az újonnan megismert folyamatokat és feladatokat a munkám során hasznosítani tudom a szakmai fejlődésemhez.A szakdolgozatom célja, hogy átfogó képet tudjak mutatni a vállalat Logisztikai Központ raktárának Hűtőházi területének működéséről. Ennek bemutatásával láthatjuk, hogy a cég miként vált az egyik legismertebb élelmiszer diszkont üzletévé Magyarországon.Első körben röviden bemutattam a dolgozat elején a hazai kereskedelem makrogazdasági adatait. Valamint a magyarországi élelmiszer piac szereplőit. A következő részben részletesen szemléltettem a vállalat logisztikai központját. A biatorbágyi logisztikai központ szervezeti felépítését szervezeti ábrák segítségével mutattam meg, amely tartalmazta a Hűtűháznak a társosztályait is, akik folyamatos kapcsolatban vannak egymással, hogy üzletek ellátása zavartalan legyen. Kitértem a pénzügyi eredményeire, tehát elemeztem a vállalat mérlegének egy választott adatok részletét előző két év lezárt időszakában. Emellett a cég eredménykimutatásának a bevételét, ráfordításait és eredményeit is megvizsgáltam. Cash flow pénzügyi kimutatással közelebb kerülhetünk a cég piaci pozíciójához, ami összefoglalja a készpénz és a hozzá kapcsolódó eszközök mozgását. Ezek után részletesen elemeztem a Hűtőházi területeket és ezeknek a területeknek az összes folyamatát és feladatát. A vállalat Hűtőházi raktár is szembesült néhány problémával. A negyedik fejezetben Isikava diagram segítségével felderítettem a 4 csoportra osztva a kritikus negatív pontokat. Ezt követően javaslatokra tettem a problémákra, amelyek segíthetnek megoldani és egyszerűsíteni a raktári folyamatokat. Elsődleges feladat megoldást találni a raktárhelyek bővítésére, ezért szakdolgozatomba erre a problémára is tettem javaslatot. Valamint mindennapi problémák elkerülése végett fontos megoldást találni a tárolási negatív pontjaira, mivel a folyamatban jelenleg a hibalehetőség nagy a vállalat irányítási rendszer miatt is. A negatív kritikus pontok mellett fontos megemlíteni a pozitív pontokat, amik mind hozzájárulnak a cég sikeréhez. A vállalat startégiája már az indulás óta ugyanaz és ez a szemlélet vezeti az Aldis munkavállalókat a sikerhez.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer-kereskedelem, készlet, logisztika, multinacionális vállalatok, raktározás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:05
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet