Benkő Dávid Márk (2024) Tematikus éttermek népszerűségének és működési sajátosságainak vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Tematikus éttermek népszerűségének és működési sajátosságainak vizsgálata.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
240522_BenkőDávidMárk.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (152kB) |
|
PDF
Benkő Dávid Márk oppones Kóródi Márta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (235kB) |
Absztrakt (kivonat)
A tematikus éttermek működési sajátosságairól szóló szakdolgozatom bemutatja a vendéglátás történelmi hátterét, a téma ismeretéhez elengedhetetlen fogalmakat és definíciókat, az ételfogyasztás és a turizmus-vendéglátás témájához kapcsolódó trendeket, illetve a tematizálás jelenségét a turizmus iparágában. Konkrét példák segítségével tematikus parkok, hotelek és éttermek külföldi és hazai kínálatát ismertetem. Kutatásomban népszerű fővárosi tematikus éttermek tulajdonosaival készítettem interjúkat, a szolgáltatói oldal megismerése céljából. Kérdőíves kutatással a tematikus vendéglátóhelyeket a fogyasztói oldalról vizsgáltam, a vendégek motivációi álltak a középpontban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, gasztronómia, tematikus, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:05 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:05 |
Actions (login required)
Tétel nézet |