Steczina Zsófia (2024) A Pannonhalmi Apátsági Pincészet és borainak bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Steczina Zsófia_szakdolgozat_U7402V.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (883kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Steczina.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (190kB) |
|
PDF
STECZINA ZSÓFIA Szakdolgozat értékelő Bsc_2406.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (149kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban a Pannonhalmi borvidékkel, kiemelten a Pannonhalmi Apátsági Pincészettel foglalkozok. Válaszokat keresek arra, hogy mik a legnépszerűbb rendezvényei a pincészetnek és kik vesznek részt rajta. A kutatásom magába foglalja a kedvelt boroknak, a borturizmus és a borvidék kapcsolatának és a borfogyasztásnak a feltérképezését is. Célom eléréséhez interjút készítettem a főborásszal, a pincészet értékesítési vezetőjével és az apátság püspökével. A dolgozatom végére mind a négy kutatási kérdésemre választ találtam.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borfogyasztási szokások, borvidék, Pannonhalmi Főapátság, rendezvények, szőlőfajta |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:04 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |