Molnár Viktória Alíz (2024) Fenntarthatósági megoldások a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Molnár.Viktória.Alíz.szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (9MB) |
|
PDF
Molnár Viktória Szakd_ért.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (146kB) |
|
PDF
Molnár Viktória Alíz_szakdolgozat bírálat 2024.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (223kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom folyamán olyan fenntarthatósági megoldásokat gyűjtöttem össze a vendéglátás területén melyek a hétköznapi életben ténylegesen jelen vannak. Kutatásom kiindulási pontját a szakirodalmi áttekintés alapozta meg, melyben az általános háztartásokban is előforduló fenntarthatósági megoldásokat ismertettem, melyeket a legtöbb vendéglátóhely is alkalmaz, ezen felül a szélsőséges esetek is bemutatásra kerültek. A végső eredményeket a fogyasztók szemszögéből, kérdőív segítségével, valamint három tudatosan kiválasztott vendéglátóegység megfigyelése által kaptam meg. Napjainkban ez a téma nagyon fontos és az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a probléma megoldására, illetve a folyamat lassítására. A téma aktualitása nyújtott segítséget a friss szakirodalom feldolgozásában, valamint a megfigyelés során a napjainkban jelen levő megoldásokba nyerhettem betekintést. A kutatás célja arra irányult, hogy a szakirodalomban összegyűjtött fenntarthatósági megoldások a gyakorlatban milyen módon vannak jelen, valamint fogyasztói oldalról mennyire tartanak igényt arra, hogy egy fenntartható vendéglátóegység szolgáltatásait vegyék igénybe. A vizsgálat folyamán mindenre egy átfogó képet kaptam és beigazolódtak a várt eredmények.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, környezetbarát, vendéglátás, zöld |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:04 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:04 |
Actions (login required)
Tétel nézet |