Helyi termékek és alapanyagok megjelenése a Bocuse d'Or rendezvényen

Simon Kinga (2024) Helyi termékek és alapanyagok megjelenése a Bocuse d'Or rendezvényen. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Simon Kinga_szakdolgozat_IV5GWK.pdf] PDF
Simon Kinga_szakdolgozat_IV5GWK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Simon Kinga _k.pdf] PDF
Simon Kinga _k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (165kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Simon Kinga.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Simon Kinga.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájaként a Bocuse d’Or gasztronómiai rendezvényt választottam, azon belül is a helyi termékek és alapanyagok megjelenését szeretném vizsgálni. A témámhoz kapcsolódóan 5 kutatási kérdés fogalmazódik meg a kutatás során.Dolgozatomban két fő vizsgálati módszert alkalmazok. Az egyik a helyi termékek SWOT-analízise, amely részletes képet ad a termékek helyzetéről, azaz erősségeikről, gyengeségeikről, lehetőségeikről és veszélyeikről. Ez segít az innovációban és javaslatokat fogalmaz meg a hazai termékek helyzetére. A másik módszer az interjú, amely lehetőséget nyújt arra, hogy részletesebb információkat szerezzek a Bocuse d’Or szervezetéről és a verseny háttéréről. Célom, hogy mélységekben tárjam fel a témát, és minél többet megtudjak a Bocuse d’Orról és a hozzátartozó helyi termékekről, alapanyagokról. Szeretném feltárni, hogy milyen mértékben alkalmaznak a Bocuse d’Or verseny résztvevői helyi termékeket és alapanyagokat az ételeik elkészítéséhez. Ezek közül fontos pontosítani, hogy milyen típusok szoktak megjelenni, és milyen konkrét alapanyagok figyelhetők meg. Vizsgálni szeretném, hogy hogyan alakult a helyi termékek megjelenése és jelentősége az évek során a Bocuse d'Or rendezvényen.Dolgozatom végén fel szeretném mérni, hogy milyen javaslatokat lehet tenni a helyi termékek népszerűsítésére. Megfelelő hangsúly helyeződik- e a fenntarthatóságra és az alapanyagokra, esetleg hogyan lehetne elősegíteni a helyi termékek jobb integrációját a Bocuse d’Or rendezvénybe.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható gasztronómia, gasztronómiai rendezvény, helyi gazdaságok, helyi termékek, szakácsverseny
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:03
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet