Simon Kinga (2024) Helyi termékek és alapanyagok megjelenése a Bocuse d'Or rendezvényen. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Simon Kinga_szakdolgozat_IV5GWK.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Simon Kinga _k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (165kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Simon Kinga.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témájaként a Bocuse d’Or gasztronómiai rendezvényt választottam, azon belül is a helyi termékek és alapanyagok megjelenését szeretném vizsgálni. A témámhoz kapcsolódóan 5 kutatási kérdés fogalmazódik meg a kutatás során.Dolgozatomban két fő vizsgálati módszert alkalmazok. Az egyik a helyi termékek SWOT-analízise, amely részletes képet ad a termékek helyzetéről, azaz erősségeikről, gyengeségeikről, lehetőségeikről és veszélyeikről. Ez segít az innovációban és javaslatokat fogalmaz meg a hazai termékek helyzetére. A másik módszer az interjú, amely lehetőséget nyújt arra, hogy részletesebb információkat szerezzek a Bocuse d’Or szervezetéről és a verseny háttéréről. Célom, hogy mélységekben tárjam fel a témát, és minél többet megtudjak a Bocuse d’Orról és a hozzátartozó helyi termékekről, alapanyagokról. Szeretném feltárni, hogy milyen mértékben alkalmaznak a Bocuse d’Or verseny résztvevői helyi termékeket és alapanyagokat az ételeik elkészítéséhez. Ezek közül fontos pontosítani, hogy milyen típusok szoktak megjelenni, és milyen konkrét alapanyagok figyelhetők meg. Vizsgálni szeretném, hogy hogyan alakult a helyi termékek megjelenése és jelentősége az évek során a Bocuse d'Or rendezvényen.Dolgozatom végén fel szeretném mérni, hogy milyen javaslatokat lehet tenni a helyi termékek népszerűsítésére. Megfelelő hangsúly helyeződik- e a fenntarthatóságra és az alapanyagokra, esetleg hogyan lehetne elősegíteni a helyi termékek jobb integrációját a Bocuse d’Or rendezvénybe.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntartható gasztronómia, gasztronómiai rendezvény, helyi gazdaságok, helyi termékek, szakácsverseny |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:03 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:03 |
Actions (login required)
Tétel nézet |