Zholubovskiy Mikhael (2024) Sustainable Practices in Gastronomy Tourism. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Thesis 100.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Zholubovskiy Mikhael_Opponent_Gendur András.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (372kB) |
|
PDF
Zholubovskiy Mikhael_Supervisor_Weninger Ágnes.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (383kB) |
Absztrakt (kivonat)
This study examines the intersection between gastronomy and sustainability in tourism. It highlights the necessity for environmentally responsible travel that simultaneously celebrates the diverse array of culinary traditions and preserves ecological and cultural integrity. The thesis draws upon insights from ecology, cultural studies, and tourism management to gain a more nuanced understanding of sustainable gastronomy tourism. Consumer practices and perceptions are analyzed to promote sustainable travelers through informed gastronomic choices. The study employs a mixed methodology, comprising a literature review on sustainable gastronomy, and data collection from industry professionals and tourists. The findings of the study offer practical recommendations for integrating sustainability into gastronomic tourism, thus contributing to the existing knowledge base in this field. Overall, this research provides valuable insights for promoting sustainability in the intersection of gastronomy and tourism.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | agrotourism, environment, gastronomic tourism, gastronomy, Green restaurants, sustainability, sustainable approach, sustainable practices, tourism, tourists |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:03 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:03 |
Actions (login required)
Tétel nézet |