Sustainable Practices in Gastronomy Tourism

Zholubovskiy Mikhael (2024) Sustainable Practices in Gastronomy Tourism. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Thesis 100.pdf] PDF
Thesis 100.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Zholubovskiy Mikhael_Opponent_Gendur András.pdf] PDF
Zholubovskiy Mikhael_Opponent_Gendur András.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (372kB)
[thumbnail of Zholubovskiy Mikhael_Supervisor_Weninger Ágnes.pdf] PDF
Zholubovskiy Mikhael_Supervisor_Weninger Ágnes.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (383kB)

Absztrakt (kivonat)

This study examines the intersection between gastronomy and sustainability in tourism. It highlights the necessity for environmentally responsible travel that simultaneously celebrates the diverse array of culinary traditions and preserves ecological and cultural integrity. The thesis draws upon insights from ecology, cultural studies, and tourism management to gain a more nuanced understanding of sustainable gastronomy tourism. Consumer practices and perceptions are analyzed to promote sustainable travelers through informed gastronomic choices. The study employs a mixed methodology, comprising a literature review on sustainable gastronomy, and data collection from industry professionals and tourists. The findings of the study offer practical recommendations for integrating sustainability into gastronomic tourism, thus contributing to the existing knowledge base in this field. Overall, this research provides valuable insights for promoting sustainability in the intersection of gastronomy and tourism.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: agrotourism, environment, gastronomic tourism, gastronomy, Green restaurants, sustainability, sustainable approach, sustainable practices, tourism, tourists
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:03
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet