Hagyományos és mentes desszertkínálat napjaink cukrászdáiban

Berentei Ágnes Judit (2024) Hagyományos és mentes desszertkínálat napjaink cukrászdáiban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Hagyományos és mentes desszertkínálat napjaink cukrászdáiban_Berentei Ágnes (1).pdf] PDF
Hagyományos és mentes desszertkínálat napjaink cukrászdáiban_Berentei Ágnes (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (600kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Berentei Ágnes.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Berentei Ágnes.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Berentei Ágnes.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Berentei Ágnes.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (140kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom fő témája a jelenlegi, magyarországi cukrászdákban kapható hagyományos és mentes desszertkínálat. Célja, hogy megválaszoljam, hogy mik a jelenlegi trendek, milyen kedveltsége van a mentes süteményeknek, illetve, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű a mentes desszertkínálat hazánkban. Dolgozatom első részében a cukrászat történetét mutatom be egészen a 21. századig, majd kifejtem a jelenlegi ételallergiákat és intoleranciákat, egyes jogszabályokat, továbbá kitérek még a különböző helyettesítő termékekre is. Szakdolgozatom második felében pedig az általam készített 6 cukrászdatulajdonossal folytatott interjúim és a kérdőívem elemzése kerül a középpontba. Előbbivel a kínálati oldalt, utóbbival pedig a keresleti oldalt mutatom be. Az eredmények elemzéséből kiderül, hogy milyen mértékben befolyásolják a trendek a fogyasztókat, illetve, hogy milyen mentes süteményeket illető változtatásokra és fejlesztésekre lenne szükség.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: allergének, cukrászat, ételallergia és intolerancia, helyettesítő termékek, mentes sütemény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:03
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet