Ganczer Éva Flóra (2024) A kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények esetében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Ganczer Éva Flóra_szakdolgozat_HJC91D.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Ganczer Éva Szakd_ért.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Ganczer Éva Flóra.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (159kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatom témája a kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények tekintetében. A célom az volt, hogy átfogó képet adjak a magyar rendezvénypiac kávéhoz kapcsolódó szemléletéről mind a keresleti, mind a kínálati oldalt tekintve. A szekunder kutatásom során először a rendezvény fogalmát és típusait ismertettem, majd a kávéról, mint a növényről, majd annak történetéről és fogyasztási szokásairól számoltam be hazai és külföldi példákat tekintve. Ezt követően a kávé rendezvényeken betöltött szerepéről és jelentőségéről írtam, majd konkrétabban a kávés rendezvényeket mutattam be. A célom elérése érdekében a kvalitatív kutatás során az interjút választottam, amiből hármat készítettem el a különböző nézőpontok megismerése érdekében. A legfőbb kutatási kérdéseimre, azaz arra, hogy jelenleg hazánkban a rendezvényeken milyen mértékben tartanak igényt a megrendelők és a fogyasztók a minőségi kávéra, számít-e egyáltalán nekik, hogy hogyan és milyen módon tudják elfogyasztani az általában csak mellékszereplőként megjelenő kávéjukat, egyértelmű választ kaptam. A kutatásból kiderült, hogy a rendezvények világában egylőre csekély az igény az igazán minőségi kávéra, azonban az előző évekhez képest még ez is növekvő tendencia. Ez alapján valószínűleg a következő években szintén egyre nagyobb hangsúly lesz a kávén, ahogy a fogyasztói magatartás is változik majd.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyasztói igény, kávé, kávéfogyasztás, rendezvény, speciality |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:03 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:03 |
Actions (login required)
Tétel nézet |