Zilizi Máté (2024) Zero Waste Bárok: Trend vagy a Jövő? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
WHQHV8-Zilizi-Máté-Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
kérdések (1).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (59kB) |
|
PDF
Kérdések (2).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (94kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Zilizi Máté.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Zilizi Máté.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (142kB) |
Absztrakt (kivonat)
E dolgozat írására a munkám során tapasztalt pazarlás csökkentésére szolgáló megoldások felkutatása ösztönzött. Olyan bárokat kerestem, ahol törekednek a hulladék csökkentésére a körülményeikhez képest. Kíváncsi voltam, milyen megoldásokat alkalmaznak, milyen nehézségekkel néznek szembe és ezek a megoldások milyen hatással vannak a gazdasági mutatóikra, illetve, hogy a vendégek miképp értékelik ezeket a törekvéseket. A dolgozat első felében bemutattam mi is pontosan a zero waste majd ismertettem a vendéglátó ipar azon problémáit amire megoldással szolgálhat. Ezután következett a kutatómunkám, amely során néhány budapesti bár vezetőjével sikerült interjúkat készítenem, megosztották velem a tapasztalatikat, a gondolkodásmódjukat és elláttak számos jó tanáccsal. Az interjúk kiértékelése során úgy gondolom a bennem megfogalmazódott kérdésekre választ kaptam. A dolgozatomban számos olyan eljárást, technikát ismertettem, amelyekkel nagy lépést tehetünk a környezettudatosság felé. A kutatásom során elemeztem a zero waste koktélbárok koncepciójának jelentőségét és megvalósításának lehetőségeit. A szakirodalom és az interjúkból vett példák alapján megállapítottam, hogy a zero waste elvek alkalmazása nem csupán környezetvédelmi szempontból előnyös, hanem gazdaságilag is megtérülő lehet a bárok számára. A dolgozat címében szereplő kérdésre miszerint: „Trend vagy a jövő?” a válasz úgy gondolom a jövő. A zero waste koktélbárok koncepciója nem csupán egy trend, hanem egy fontos lépés egy fenntarthatóbb vendéglátás felé. Remélem, hogy ez a szakdolgozat hozzájárul a témában folyó párbeszédhez és gyakorlati alkalmazásokhoz
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bárok, fenntarthatóság, koktél, vendéglátóipar, zero waste |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:02 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:02 |
Actions (login required)
Tétel nézet |