Fine dining cukrászat és a tányérdesszertek összetettsége

Molnár Flóra Molli (2024) Fine dining cukrászat és a tányérdesszertek összetettsége. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Molnár Flóra Molli_WEWW9W_szakdolgozat_Fine dining cukrászat és a tányérdesszertek összetettsége.pdf] PDF
Molnár Flóra Molli_WEWW9W_szakdolgozat_Fine dining cukrászat és a tányérdesszertek összetettsége.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Molnár Flóra Molli.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Molnár Flóra Molli.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (145kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Monár Flóra.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Monár Flóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (140kB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatási munkám eredményeként szeretném bemutatni, hogy milyenek a fine dining éttermek, azon belül is fő hangsúlyt helyezve a cukrász szekcióra és az éttermi cukrászati szakmára. Szeretném megismertetni az olvasókkal a szakma szépségeit és nehézségeit is, hogy minél reálisabb képet adhassak róla.Célom, hogy minél részletesebben bemutassam a tányérdesszerteket is, hogy mik a jellemzőik, mi különbözteti meg őket egy hagyományos cukrászdai süteménytől, hogy hogyan épülnek fel, és mi a létrejöttüknek a folyamata. Valamint arra is rávilágítanék, hogy milyen hasonlóságok fedezhetőek fel a magasszintű gasztronómia és a művészetek között.Továbbá szeretném népszerűsíteni a fine dining éttermeket is, megmutatva, hogy nem minden előítélet igaz velük kapcsolatban, és hogy akik nem ismerik ezt a világot, ők is meglássák a szép oldalát, és azt, amit nyújtani tud, hogy ne csak a magas árakra és a pici adagokra asszociáljanak az emberek a fine dining hallatán, hanem megismerjék a felszín alatti értékeit is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrász, cukrászat, desszert, fine dining, tányérdesszert
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:02
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet