Sváb Gréta Viktória (2024) A fenntartható gasztronómia a Michelin-csillag tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
SZAKDOLGOZAT-Sváb_Gréta_Viktória_BMFIRE.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (18MB) |
|
PDF
Sváb Gréta Viktória_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (191kB) |
|
PDF
Sváb_Gréta_Viktória_Szakdolgozat_értékelő.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (162kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat a Michelin-csillag elnyerésének folyamatát és annak fenntarthatósági vonatkozásait vizsgálja, kiemelve a magyarországi éttermeket, például a Graefl Major Kétútközt és a 42 Restaurant-ot. Ezen keresztül rámutat arra, hogy egy Michelin-csillagos étterem is képes kis lépéseket tenni a fenntartható működés irányába, míg egy zöld Michelin-csillagos étterem nemcsak gazdasági elveken alapul, hanem kizárólag a fenntarthatóságra összpontosít. Az eredmények alapján javaslatokat tesz a fenntartható üzemeltetésre, beleértve a hulladékcsökkentést és fenntartható intézkedéseket, majd sorra veszi az ételpazarlás megelőzését, a vízgazdálkodás lehetséges megoldásait, a kemikáliák fenntartható használatát a vendéglátóiparban, illetve bemutatja az étel- és italkínálat meghatározásának alapelveit egy Michelin-csillagos étteremnél.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 42 Restaurant, energiafelhasználás, fenntarthatóság, gasztronómia, Graefl Major Kétútköz, hulladék újrahasznosítás, Michelin Guide, Michelin-csillag, pazarlás, vendéglátás, Zöld Michelin-csillag |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:02 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:02 |
Actions (login required)
Tétel nézet |