A fenntartható gasztronómia a Michelin-csillag tükrében

Sváb Gréta Viktória (2024) A fenntartható gasztronómia a Michelin-csillag tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT-Sváb_Gréta_Viktória_BMFIRE.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT-Sváb_Gréta_Viktória_BMFIRE.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (18MB)
[thumbnail of Sváb Gréta Viktória_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf] PDF
Sváb Gréta Viktória_Szakdolgozat értékelő Bsc_CsG.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (191kB)
[thumbnail of Sváb_Gréta_Viktória_Szakdolgozat_értékelő.pdf] PDF
Sváb_Gréta_Viktória_Szakdolgozat_értékelő.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (162kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat a Michelin-csillag elnyerésének folyamatát és annak fenntarthatósági vonatkozásait vizsgálja, kiemelve a magyarországi éttermeket, például a Graefl Major Kétútközt és a 42 Restaurant-ot. Ezen keresztül rámutat arra, hogy egy Michelin-csillagos étterem is képes kis lépéseket tenni a fenntartható működés irányába, míg egy zöld Michelin-csillagos étterem nemcsak gazdasági elveken alapul, hanem kizárólag a fenntarthatóságra összpontosít. Az eredmények alapján javaslatokat tesz a fenntartható üzemeltetésre, beleértve a hulladékcsökkentést és fenntartható intézkedéseket, majd sorra veszi az ételpazarlás megelőzését, a vízgazdálkodás lehetséges megoldásait, a kemikáliák fenntartható használatát a vendéglátóiparban, illetve bemutatja az étel- és italkínálat meghatározásának alapelveit egy Michelin-csillagos étteremnél.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 42 Restaurant, energiafelhasználás, fenntarthatóság, gasztronómia, Graefl Major Kétútköz, hulladék újrahasznosítás, Michelin Guide, Michelin-csillag, pazarlás, vendéglátás, Zöld Michelin-csillag
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:02
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet