Különleges ízpárosítások a cukrászatban

Marossy Eszter (2024) Különleges ízpárosítások a cukrászatban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Marossy Eszter-Különleges ízpárosítások a cukrászatban (100%).pdf] PDF
Marossy Eszter-Különleges ízpárosítások a cukrászatban (100%).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Marossy Eszter.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Marossy Eszter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (153kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Marossy Eszter.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc 2024 Marossy Eszter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (141kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomat az újhullámos cukrászatban egyre népszerűbbé váló különleges ízpárosításokból írtam. Kitérek benne az ízek pszichológiájára, néphagyományaira és azok kémiájára is. A szakirodalmi feldolgozásom során a receptfejlesztés, valamint a kávé és desszert kombinálhatóságáról is szó esik.A kutatásom során két a témában jártas cukrásznővel készítettem interjút: Ötvös Zsuzsannával és Czompa Fannyval. Ezen felül érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre, amely során három desszert kóstolását és értékelését bonyolítottam le. Végül több magyar cukrászda kínálatát vizsgáltam meg és hasonlítottam össze.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, desszert, ízpárosítás, különleges, újhullámos
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:01
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet