Gyephár Aliz (2024) Növényi alapú húspótló termékek és azok felhasználása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Gyephár Aliz_Növényi alapú húspótló termékek és azok felhasználása a vendéglátásban_ZMQLAB.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Gyephár_vend_Szakdolgozat értékelő Bsc_.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (128kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Gyephár Aliz.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (163kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomat a táplálkozás témakörének körbejárásával kezdtem, azon belül is a növényi alapú étkezésre fókuszálva leginkább. Az általános információkat követően bemutattam a különböző fajtáit egészen a megengedő flexiteriánus és félvegetáriánustól a szigorú szabályokat betartó vegán életmódig. Vizsgáltam ezek egészészségre mért hatásait, mögöttes motivációit. Ezt követően áttértem fő témámra a kizárólag növényi alapú húspótló termékekre, ezen belül is a legelterjedtebb alapanyagainak és ebűekből készült termékek elemzésére, környezetre mért hatásukat és felhasználásukra a vendéglátásban. Szakdolgozatomhoz egy kérdőívet is készítettem, ahol a növényi alapú húspótló termékek elterjedését, megítélését és felhasználását vizsgáltam a 25 darab kérdésemen át. Emellett 8 darab vegán étterem étlapját is kielemeztem, hogy megtudjam milyen módon helyettesítik az állati eredetű termékeket. A fő célitűzésem az volt, hogy megtudjam, hogy helytálló- e a gondolat, miszerint a növényi alapú hús helyettesítésére alkalmas produktumok még nem nyertek maguknak elegendő teret.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészség, étterem, húspótló, környezettudatosság, növényi alapú, táplálkozás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Júl. 15. 10:01 |
Utolsó módosítás: | 2024. Júl. 15. 10:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |