Közel-Kelet Gasztronómiája

Brunner Balázs (2024) Közel-Kelet Gasztronómiája. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Közel-Kelet gasztronómiája Brunner Balázs.pdf] PDF
Szakdolgozat Közel-Kelet gasztronómiája Brunner Balázs.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Brunner_vend_Szakdolgozat értékelő Bsc_.pdf] PDF
Brunner_vend_Szakdolgozat értékelő Bsc_.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (140kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc_Brunner Balázs.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc_Brunner Balázs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (158kB)

Absztrakt (kivonat)

Ebben a szakdolgozatban a Közel-Kelet gasztronómiáját mutatom be. Először földrajzilag bemutatoma Közel-Keletet majd leírom a helyi étkezési szokásokat, tradíciókat és szabályokat. Megnézem, hogy a vallásnak milyen hatása van a gasztronómiára, és bemutatom a halal és kóser szabályokat és étkezési szokásokat. Ezen kívül megvizsgálom, hogy a Közel-keleti gasztronómia milyen módon jelenik meg magyarországon, milyen a Közel-keleti éttermekben a kínálat és mennyire ismert a Közel-keleti gasztronómia.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: arab konyha, gasztronómia, kóser étkezés, Közel-Kelet, zsidó konyha
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Júl. 15. 10:01
Utolsó módosítás: 2024. Júl. 15. 10:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet