Beszerzés, mint menedzsment funkció, a Frame Group Kft. higiéniai anyag beszerzésének fejlődése

Tóth Adrienn (2023) Beszerzés, mint menedzsment funkció, a Frame Group Kft. higiéniai anyag beszerzésének fejlődése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Tóth_Adrienn_WPZJAW.pdf] PDF
Tóth_Adrienn_WPZJAW.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Tóth_Adrienn_Titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Tóth_Adrienn_Titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (91kB)
[thumbnail of Tóth_Adrienn_WPZJAW_Interjúkérdések.pdf] PDF
Tóth_Adrienn_WPZJAW_Interjúkérdések.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (106kB)
[thumbnail of Tóth_Adrienn_Absztrakt.pdf] PDF
Tóth_Adrienn_Absztrakt.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (203kB)
[thumbnail of Tóth Adrienn külső konzulensi bírálat.pdf] PDF
Tóth Adrienn külső konzulensi bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (340kB)
[thumbnail of Tóth Adrienn.pdf] PDF
Tóth Adrienn.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (310kB)

Absztrakt (kivonat)

A „Beszerzés, mint menedzsment funkció és a Frame Group Kft. higiéniai anyag beszerzési folyamatának változásai” című szakdolgozatom teljeskörűen feltárja a beszerzés menedzsment alapjait, lényegre törően bemutatva annak történeti fejlődését, fogalmi keretét és a vállalati stratégiában betöltött kulcsszerepét. A szakirodalmi áttekintésben mélyrehatóan elemeztem a beszerzés hatékonyságát meghatározó tényezőket, kiemelve ezek stratégiai döntésekre gyakorolt hatását. A különböző beszerzési területek sajátosságai is részletesen kerülnek szemléltetésre, így széles körű betekintést nyújtva a témába. A beszerzési folyamat bemutatására egy külön fejezetet szenteltem, mert fontosnak tartottam, hogy bemutassam a komplex beszerzési folyamat elméletének egészét a szakmai gyakorlatom alatt megfigyelt gyakorlati megalapozottság tekintetében. A Frame Group Kft. egyik legnagyobb projektjének példáján keresztül a dolgozatban gyakorlati oldalra helyezem a beszerzés menedzsment elméletét. A vállalat rövid történetének, szervezeti felépítésének és a beszerzés integráltságának bemutatásával a gyakorlati szempontokat is részletesen tárgyalom. Az interjún elhangzott kérdésekre érkező válaszok segítettek felépíteni egy olyan elemzést, amivel mélyrehatóan tudtam bemutatni a kutatási kérdéseimre keresett válaszokat. Egy rövid kérdőív segítségével felmértem az interjúalanyok véleményét a vállalat jelenlegi központosított beszerzéséről. A kutatás során kiemelten foglalkoztam a vállalatnál lévő egyik legnagyobb projekthez szükséges higiéniai anyag beszerzési folyamatának alakulását. Szemléltettem a higiéniai anyagok beszerzésének fejlődését, a beszerzést érintő folyamatok változását is. Munkámban kitértem a Covid19 vírus és a 2022-ben kitört szomszédos háború hatása miatt kialakult beszerzési folyamatok nehézségeire és kihívásaira is. A vizsgálat segítségével mutattam be, hogyan reagált a vállalat ezekre a váratlan kihívásokra és milyen változásokat vezettek be a beszerzési folyamatba. A kutatás végéhez érve szemléltetem a vállalat jövőbeli tervét. A cég javaslatot fog tenni az elemzett projekt megrendelőjének egy higiéniai anyagokhoz kapcsolódó adagolórendszer cseréjére, amely nem csak költségmegtakarítást, hanem fenntarthatósági előnyöket is hozhat mindkettőjük számára egyaránt. Ezt reprezentáltam a dolgozatban számítási példán keresztül is. Szakdolgozatom komplex betekintést nyújt a Frame Group Kft. projektjén keresztül a vállalat beszerzés menedzsmentjébe és beszerzési folyamatainak fejlődésébe.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment és Vállalkozás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beszerzés, beszerzés menedzsment, beszerzési stratégia, Frame Group Kft., higiéniai anyagok, költségcsökkentés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:37
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet