Verseny az innováció és az oktatás élvonalában Alcím: Az autóipar technológiai fejlesztése

Pápai Bálint (2023) Verseny az innováció és az oktatás élvonalában Alcím: Az autóipar technológiai fejlesztése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Pápai_Bálint_HNYF6F.pdf] PDF
Pápai_Bálint_HNYF6F.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (989kB)
[thumbnail of Pápai_Bálint_titkositasi_kerelem.pdf] PDF
Pápai_Bálint_titkositasi_kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (93kB)
[thumbnail of BA_O_Pápai_Bálint.pdf] PDF
BA_O_Pápai_Bálint.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (160kB)
[thumbnail of BA_B_Pápai_Bálint.pdf] PDF
BA_B_Pápai_Bálint.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (651kB)
[thumbnail of Pápai Bálint_belső bírálat.pdf] PDF
Pápai Bálint_belső bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (922kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom az autóipar egyik legfontosabb és legdinamikusabban fejlődő aspektusát, a Porsche Hungária Innovációs és Tréning Centrum hatékonyságát és szerepét vizsgálja. Az autóipar állandóan változik, az új technológiák, anyagok és gyártási folyamatok bevezetése gyorsan történik, ami elengedhetetlenné teszi az iparági szereplők folyamatos alkalmazkodását és fejlődését. Ebben a gyorsan változó környezetben a vállalatok számára kritikus a versenyképesség fenntartása és a piaci előnyök megszerzése. Bemutatásra kerül a saját munkahelyem által létrehozott, egyedi és önálló projektje. A kutatás alapvetően azt vizsgálja, hogyan segíthet egy ilyen centrum az iparág szereplőinek abban, hogy lépést tartsanak az iparág gyors fejlődésével, valamint hogyan képes e növelni a munkaerő kompetenciáját és adaptációs készségét. A dolgozatban először is bemutatom az autóipar jelenlegi kihívásait és a technológiai fejlődés trendjeit, kiemelve, hogy ezek milyen hatást gyakorolnak a vállalatok versenyképességére. Ezután részletesen tárgyalom a vállalatom által létrehozott innovációs és tréningcentrumot, bemutatva annak struktúráját, működési modelljét, valamint az alkalmazott módszereket és technikákat. Azonosítom azokat a konkrét területeket, ahol a centrum hozzájárul az autóipari munkaerő fejlesztéséhez. Kitérek a képzési programokra, a szakmai továbbképzésre, valamint az új technológiák és gyártási eljárások gyakorlati alkalmazására. Megvizsgálom, hogy ezek a programok miként segítik elő a munkavállalók kreativitását, innovációs képességét és problémamegoldó készségét. A kutatás során különös hangsúlyt fektetek arra, hogyan segíti az ITC a munkavállalókat abban, hogy megértsék és alkalmazkodjanak az iparág változásaihoz, valamint hogyan képes hozzájárulni a vállalati stratégiai célok eléréséhez. Elemzem a hatását a munkaerő teljesítményére, motivációjára és a munkahelyi elégedettségre, valamint azt, hogy ez miként tükröződik a vállalat teljesítményében és piaci pozíciójában. A dolgozat végén összefoglalom a kutatás főbb eredményeit, kiemelve a tréningközpont szerepét és jelentőségét az autóiparban. Javaslatokat fogalmazok meg a további fejlesztési lehetőségekre, valamint arra, hogyan lehetne még hatékonyabban integrálni a vállalat stratégiájába és a szélesebb iparági trendekbe.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: alkalmazás fejlesztés, autó, autóipar, oktatás, tréning
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:36
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet