Munkahelyi elégedettséget befolyásoló tényezők, és a hatásuk az egyén teljesítményére

Potocska-Váradi Alexandra (2023) Munkahelyi elégedettséget befolyásoló tényezők, és a hatásuk az egyén teljesítményére. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of VÁRADI_ALEXANDRA_AEFH47.pdf] PDF
VÁRADI_ALEXANDRA_AEFH47.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (1MB)
[thumbnail of VÁRADI_ALEXANDRA_AEFH47_titkosítás.pdf] PDF
VÁRADI_ALEXANDRA_AEFH47_titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (31kB)
[thumbnail of Váradi_Alexandra_AEFH47_összefoglalás.pdf] PDF
Váradi_Alexandra_AEFH47_összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 11..

Download (162kB)
[thumbnail of BA_B_Váradi_Alexandra.pdf] PDF
BA_B_Váradi_Alexandra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (136kB)
[thumbnail of Váradi Alexandra_2023.pdf] PDF
Váradi Alexandra_2023.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (232kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom fő célja az volt, hogy felmérjem, hogy az elégedettséget befolyásoló tényezők milyen hatással lehetnek az egyéni teljesítményükre. A kutatásomhoz, azért ezt a témát választottam, mert érdekesnek találtam, és egy olyan vállalatnál szerettem volna ezt megvizsgálni, ahol már több éve dolgozom. Ehhez a vizsgálathoz egy online kérdőívet készítettem. Az Anda Present Kft. irodai dolgozói tölthették ki a kérdőívet, ami önkéntes, és anonim volt. Az irodai dolgozók közül körülbelül 160 embernek küldtem ki a kérdőívet, amiből 103-an töltötték ki, ami alapján elmondható, hogy 64%-os aránnyal töltötték ki a kérdőívet. A válaszadók közül a női dolgozók közül 76 ember töltötte ki, míg a férfiak közül 27-en, ami alapján elmondható, hogy az Anda Present Kft. irodai dolgozói inkább női munkavállalók. Korstruktúrát tekintve a legtöbben a 41-50 év közötti korosztály töltötte ki, és legkevesebb arányban az 50 év feletti dolgozók. A felmérés tartalmazta ezeket a témaköröket mint, vezetés minősége, fizetés, munka jellege, munkacsoportok, munkakörnyezet, az előrelépés és karrier lehetősége, végül egy egyéni teljesítményértékelés. Szakdolgozatomban során 9 feltételezést vizsgáltam leíró statisztikával, amivel kapcsolatban megvizsgáltam az elégedettségi átlagot, móduszt, mediánt és a szórás értéket. Felmérésem alapján elmondhatom, hogy a cég vezetése akkor tud magasabb célokat elérni, és fokozni a teljesítményt, amennyiben az emberi erőforrásait, vagyis az alkalmazottakat megfelelően képes irányítani és növelni tudja az emberek motivációját, hogy együttes erővel küzdjenek a szervezeti célok elérése érdekében. Összefoglalva azt a következtetést tudom levonni a szakdolgozatom alapján, hogy egy emberi erőforrás szakembernek fontos ezeket az felméréseket végezni, és a munkavállalók igényeit felmérni, viszont minden egyén más és más, ezért más fog hatni az elégedettségükre. Jövőbeli emberi erőforrás szakemberként elmondhatom, hogy az egyik felelőségem közé fog tartozni, hogy az alkalmazottak igényeit felmérjem, ezek az érdekek ihlették ezt a dolgozatot.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: dolgozók elégedettségi vizsgálata, elégedettség, munkavállaló, szervezetek, teljesítmény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:35
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet