Két vendéglátó egység koronavírus alatti döntéseinek az összehasonlítása

Nagy Benedek (2023) Két vendéglátó egység koronavírus alatti döntéseinek az összehasonlítása. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Nagy_Benedek_GP9H1A.pdf] PDF
Nagy_Benedek_GP9H1A.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Nagy_Benedek.pdf] PDF
BA_O_Nagy_Benedek.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (202kB)
[thumbnail of Nagy Benedek_GM_VM.pdf] PDF
Nagy Benedek_GM_VM.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (162kB)
[thumbnail of BA_B_Pálinkás_EszterÁgnes.pdf] PDF
BA_B_Pálinkás_EszterÁgnes.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (408kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom központi témája két vendéglátó egység, az Úri cipő-Kaptafa és InGame Gamer Bar összehasonlítása a Covid-19 járvány helyzet előtti és utáni időszakban. Szakdolgozati témához való kapcsolódásom az Úri cipő-Kaptafában eltöltött több éves munkatapasztalatom. Dolgozatomat a két vendéglátóipari egység bemutatásával kezdem a szakirodalmi áttekintést követően, majd Dolgozatom célja a tulajdonosok és az üzletvezetők látásmódjának megismerése és annak elemzése a 7P marketingmix elemein keresztül. Szekunder kutatás mellett primer, kvalitatív kutatást is végeztem, aminek keretében félig strukturált, személyes interjút folytattam a vezetőkkel. Kutatásom alkalmával megismerhetjük a két vendéglátóipari egység döntéseit egy válságos időszakban és ezeket a döntéseketértékeltem a dolgozatom végén. Megállapításom szerint, a kutatási kérdésemre választ kaptam, miszerint érdemes nyitva tartaniuk egy válságos időszakban a vendéglátó egységeknek, ezzel fenntartva a vendégek érdeklődését, azonban szükség van vállalkozásunk anyagi vonzatának figyelembevétele is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 7P modell, koronavírus-járvány (COVID-19), változások, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:35
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet