Vállalatirányítási rendszer bevezetése és hatékonysága egy vállalat életében

Zombory Zsófia (2023) Vállalatirányítási rendszer bevezetése és hatékonysága egy vállalat életében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Zombory_Zsófia_GR3TVU.pdf] PDF
Zombory_Zsófia_GR3TVU.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (977kB)
[thumbnail of BA_O_Zombory_Zsófia.pdf] PDF
BA_O_Zombory_Zsófia.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (172kB)
[thumbnail of BA_B_zombory_zsófia.pdf] PDF
BA_B_zombory_zsófia.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (674kB)
[thumbnail of BA_B_Zombory Zsófia_belső.pdf] PDF
BA_B_Zombory Zsófia_belső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (164kB)

Absztrakt (kivonat)

Az üzleti környezet dinamizmusával lépést tartva egyre több vállalat alakul, és a meglévők is gyors fejlődésen mennek keresztül. Az ügyfélkör bővülése és a növekvő ügyintézési feladatok kezelése kihívást jelent a vállalatoknak. A vállalatirányítási rendszerek az ilyen folyamatokat jelentősen megkönnyítik, mivel automatizálják a mindennapi feladatokat, lehetőséget teremtve a hatékonyabb ügyintézésre. Ez időt takarít meg a háttérmunkák elvégzéséhez, ami növeli a személyes kapcsolatokra fordítható időt, erősítve ezzel az ügyfél-vállalat kapcsolatokat. A szakdolgozat célja a kis- és középvállalkozások népszerű ERP rendszereinek elemzése, a Libra3s vállalatirányitási rendszer bemutatása, és annak hatékonyságának gyakorlati példán keresztüli vizsgálata. A kutatás fókuszában a vállalatirányítási rendszerek globális és hazai piaci fejlődésének kulcstényezői, valamint a vállalatokat érintő kihívások állnak. A szakdolgozat végén arra keresem a választ, hogy az vállalatnak sikerül-e ezeket a kihívásokat leküzdeni a Libra3s rendszer segítségével. A vállalatirányítási rendszerek növekedése mögött számos tényező áll, melyek meghatározhatják a népszerűségük növekedését. Az informatikai területen tapasztalt fejlődés, különféle szoftverfejlesztések mind hozzájárulnak az ERP rendszerek dinamikus fejlődéséhez, növelve ezáltal a vállalatok érdeklődését irántuk. A vállalatok fokozódó digitalizációja szintén tényező ebben a folyamatban. A növekvő igény a digitális eszközök és folyamatok iránt arra készteti a vállalkozásokat, hogy pédául hatékony vállalatirányítási rendszereket alkalmazzanak. Továbbá a globalizáció szerepe sem elhanyagolható, mivel az nemzetközi kereskedelemben részt vevő vállalatoknak összehangolt rendszerekre van szükségük a hatékony üzletmenethez és a többi országgal való összekapcsolódáshoz. Az adatbiztonság és az adatvédelem is elengedhetetlen szempont az üzleti világban. Ezen tényezők miatt a vállalatoknak olyan vállalatirányítási rendszereket kell választaniuk, amelyek hatékonyan biztosítják az adatvédelmet, és megfelelnek a jogi előírásoknak. Ugyanakkor a vállalatirányítási rendszerek növekedésekor számos kihívás is felmerül. A fejlődő digitális világgal párhuzamosan nőnek a kiberbiztonsági fenyegetések és adatszivárgások. Az implementációs folyamat során felmerülhetnek nehézségek, például az adatmigráció vagy a rendszer komplexitása. A Libra3s bevezetése során az Aeroplex-hez, az a konklúzió vonható le, hogy a rendszer hatékonyan válaszol ezekre a kihívásokra. Az adatvédelem terén a felhőszolgáltatás és a kétfaktoros azonosítás olyan mechanizmusok, amelyek biztosítják az adatok biztonságát. Az implementációs folyamat során a Libra3s rugalmas megoldásokat kínál, lehetővé téve az adatmigrációt és a konfigurálhatóságot az ügyfelek igényeinek megfelelően. Ezen keresztül az Aeroplex esetében a Libra3s megfelelő választásnak bizonyult a hatékony vállalatirányítás és a biztonságos adatkezelés terén.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: döntéstámogatás, ERP rendszerek, információs rendszer, integrált vállalatirányítási rendszer, üzleti intelligencia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:31
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet