Felhőalapú klienskezelés – Microsoft Intune bevezetése a Budapesti Gazdasági Egyetemen

Vass Csaba (2023) Felhőalapú klienskezelés – Microsoft Intune bevezetése a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Vass_Csaba_S4VRVC.pdf] PDF
Vass_Csaba_S4VRVC.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. December 05..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem_Vass Csaba_S4VRVC.pdf] PDF
titkosítási kérelem_Vass Csaba_S4VRVC.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (45kB)
[thumbnail of BA_O_Vass_Csaba.pdf] PDF
BA_O_Vass_Csaba.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2033. December 05..

Download (283kB)
[thumbnail of Vass_Csaba.pdf] PDF
Vass_Csaba.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (164kB)
[thumbnail of VCS_Biralat.pdf] PDF
VCS_Biralat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (179kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom fő témakörének a felhőszolgáltatásokat, azon belül is a felhőalapú klienskezelést választottam. Azért döntöttem e téma mellett, mert úgy gondolom, az információs technológia területén a felhőszolgáltatások és azok alkalmazása napról napra növekvő fontossággal bírnak. A felhőalapú megoldások rugalmasságuk és skálázhatóságuk révén kiváló lehetőséget kínálnak a számítási erőforrások optimalizált kihasználására, az adatok hatékony kezelésére és az alkalmazások széles körű elérhetőségére. A klienskezelés aspektusa a felhasználói élmény és az alkalmazások hatékony működése szempontjából is kiemelkedő fontossággal bír. A szakdolgozatom célja, hogy részletesen feltárja a felhőalapú klienskezelés területét, bemutatva annak előnyeit és kihívásait. Az elemzés során kitérek a felhőszolgáltatások különböző típusaira és azok előnyeire, továbbá részletesen tárgyalom a klienskezelés módszereit és az ezekben rejlő lehetőségeket. Emellett a biztonsági szempontokra is hangsúlyt fektetek, mivel az adatok és az alkalmazások felhőalapú kezelésekor az adatbiztonság kritikus fontosságú tényező. Mindezt a Budapesti Gazdasági Egyetemen bevezetett Intune szolgáltatás példáján keresztül mutatom be, áttekintést nyújtva a felhőalapú klienskezelés és az Intune bevezetésének folyamatáról, kiemelve a kihívásokat és az átállás nehézségeit, valamint rávilágítva a hosszú távú előnyökre és a javuló informatikai infrastruktúrára. Az átállás során arra a következtetésre jutottam, hogy a megvívott kihívások ellenére az Intune integrációja eredményeképpen a klienskezelés hatékonyabbá vált. A felhős rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármikor, bárhol hozzáférjenek az eszközeikhez és alkalmazásaikhoz, növelve ezzel a rugalmasságot és a munkavégzés hatékonyságát. Az Intune bevezetése hosszú távú előnyöket biztosít az egyetemi informatikai infrastruktúra számára. A felhőalapú klienskezelés által kínált automatizált frissítések és biztonsági intézkedések segítik a rendszerek stabilitását és védelmét, minimalizálva a manuális beavatkozások szükségességét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egyetem, felhőszolgáltatások, információbiztonság - adatbiztonság, intune, IT megoldások, klienskezelés, Microsoft, paradigmaváltás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:30
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:30

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet