A kommunikáció szerepe a változás menedzselésében az EATON Business Services Kft. gyakorlatán keresztül

Tóth Anna (2023) A kommunikáció szerepe a változás menedzselésében az EATON Business Services Kft. gyakorlatán keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Tóth_Anna_OGMH91.pdf] PDF
Tóth_Anna_OGMH91.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Tóth_Anna.pdf] PDF
BA_O_Tóth_Anna.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (322kB)
[thumbnail of Tóth Anna_bírálat_GM_FLK.pdf] PDF
Tóth Anna_bírálat_GM_FLK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (182kB)
[thumbnail of BA_B_Tóth_Anna.pdf] PDF
BA_B_Tóth_Anna.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (940kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom során a vállalatok belső kommunikációjának és annak hatásainak vizsgálatára koncentráltam, különös tekintettel az EATON Business Services kft-re.Szakdolgozatomat a belső kommunikáció elméleti aspektusaival kezdtem, ahol első sorban bemutattam a kommunikációt a szervezetek életében. Itt részletesen kifejtettem, hogy egy szervezet élete nagyban függ a kommunikációtól. Fontos hangsúly került a vállalat belső, illetve külső kommunikációjának bemutatására is. A következő nagy rész a szervezeti kultúra című fejezetem. Szakdolgozatomban alaposan kitértem a vállalati belső kommunikáció és a szervezeti kultúra összefüggéseire. Elemzésemben a vállalati vezetés kommunikációs stílusának és szerepének a szervezeti kultúrára és a belső kommunikációra gyakorolt hatását vizsgáltam. Továbbá hangsúlyoztam a döntéshozatali eljárások jelentőségét és azt, hogy a kommunikáció milyen módon befolyásolja és formálja azokat. Végül a vezetői felelősségek és stílusok jelentőségét, valamint a szervezeti kultúrára és kommunikációra gyakorolt hatásukat tárgyaltam. Ezek az elemzések átfogó és bonyolult képet nyújtanak arról, hogy ezek a változók hogyan hatnak egymásra, hogyan alakítják és befolyásolják a vállalkozás hatékonyságát és működését. Ezt követően szakdolgozatomban részletesen megvizsgáltam a kommunikáció funkcióját és jelentőségét a szervezeti változások kezelésében. Bemutattam a változások természetét, kihívásait, és hogy a változások megértése és elfogadása mellett, hogyan kezeljük a lehetséges ellenállást. Ezt követve az EATON Business Services Kft. budapesti székhelyén folytatott belső és külső kommunikációjának alapos elemzését végeztem el. Bemutattam a belső információs csatornákat, illetve, hogy milyen platformokat használunk a munkavégzés közben.Az elméleti részek alapos ismertetése és áttekintése után elérkeztünk a szakdolgozat fő részéhez, a primer kutatásomhoz. Kutatásom során ezen kettő kérdésre kerestem a választ: „Hogyan hatnak a vállalaton belüli belső kommunikációs eljárások a szervezeti cél elérésére?”, illetve: „Milyen szerepet játszik a felső vezetés a szervezeten belüli belső kommunikációban?” Primer kutatásom alátámasztotta, hogy a vállalati belső kommunikáció jelentős hatást gyakorol a hierarchikus kapcsolatokra, a szervezeti hatékonyságra és a feladatvégrehajtásra. Az eredmények alapján érdemes lehet finomhangolni a kommunikációs folyamatokat azáltal, hogy figyelembe vesszük ezeket a fontos tényezőket.Mindent összefoglalva, sok kutatás igazolta már a kommunikáció jelentőségét a vállalatokon beül, legyen szó külső, vagy belső kommunikációról, ami azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak rendszeresen át kell tekinteniük ezt a témát, hogy hatékonyak maradjanak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: belső kommunikáció fejlesztése, belső vállalati folyamatok, kommunikáció, szervezeti kommunikáció, szervezeti kultúra
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Jún. 28. 10:28
Utolsó módosítás: 2024. Jún. 28. 10:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet