Fenntartható fejlődés az élelmiszer-kereskedelemben - Egy diszkontáruház perspektívájától a fogyasztói szokásokig

Ferencz Hanna (2023) Fenntartható fejlődés az élelmiszer-kereskedelemben - Egy diszkontáruház perspektívájától a fogyasztói szokásokig. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozati összefoglaló.pdf] PDF
Szakdolgozati összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (204kB)
[thumbnail of 1. számú melléklet - Interjúkérdések.pdf] PDF
1. számú melléklet - Interjúkérdések.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (112kB)
[thumbnail of 2. számú melléklet - kérdőív kérdések.pdf] PDF
2. számú melléklet - kérdőív kérdések.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (119kB)
[thumbnail of szakdolgozat-biralat-es-javaslat_2021-szeptembertol_külső-konzulens-részére.pdf] PDF
szakdolgozat-biralat-es-javaslat_2021-szeptembertol_külső-konzulens-részére.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (961kB)
[thumbnail of Ferencz_Hanna_gyzs.pdf] PDF
Ferencz_Hanna_gyzs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (203kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomat a fenntartható fejlődésről írtam, azon belül is vizsgáltam az élelmiszerpazarlást, a kereskedelem és egy diszkont-áruház törekvéseit a fenntarthatóság jegyében. Kutatásom során interjút készítettem a Lidl egy alkalmazottjával, illetve kérdőívem során a fogyasztókat kérdeztem vásárlási szokásaikról. Kérdeztem a fogyasztókat arról, miként tesznek a környezettudatos vásárlásért, hogyan próbálják megelőzni az élelmiszerpazarlást, illetve az áruházakban történő vásárlásuk során fontosabb-e nekik a minőség, mint a fenntarthatóság.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Vezetés és Emberi Erőforrás Fejlesztés Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerhulladék, fenntartható fejlődés, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Máj. 14. 08:08
Utolsó módosítás: 2024. Máj. 14. 08:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet