Az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján

Kenderes Gergő Tamás (2023) Az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kenderes_Gergő_Tamás_VJ9QJJ.pdf] PDF
Kenderes_Gergő_Tamás_VJ9QJJ.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 08..

Download (1MB)
[thumbnail of Kenderes_Gergő_Tamás_Titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Kenderes_Gergő_Tamás_Titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (464kB)
[thumbnail of BA_O_Kenderes_Gergő_Tamás.pdf] PDF
BA_O_Kenderes_Gergő_Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 08..

Download (295kB)
[thumbnail of BA_B_Kenderes_Gergő_Tamás.pdf] PDF
BA_B_Kenderes_Gergő_Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (885kB)
[thumbnail of Kenderes Gergő_szakdolgozat bírálat_belső.pdf] PDF
Kenderes Gergő_szakdolgozat bírálat_belső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (366kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakmai gyakorlatomat az Eaton Enterprises (Hungary) Korlátolt Felelősségű Társaságnál transzferár gyakornokként töltöttem, ami lehetőséget teremtett számomra, hogy mélyebb betekintést nyerjek a vállalat működésébe, folyamataiba és felépítésébe. Gyakornoki időszakom során számos érdekes tapasztalattal gazdagodtam, hiszen a társaság különböző kapcsolt vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásokkal foglalkozik, amelyekkel korábban még nem találkoztam. A témaválasztásnál a korábbi tanulmányaimra építkeztem, és egy olyan kérdéskörrel foglalkoztam, amely mindig is közel állt hozzám. A komplex elemzés tantárgy is segített abban, hogy ráébredjek, mennyire érdekes és sokszínű ez a terület. Ezért a beszámolóelemzés mellett döntöttem, amely egy precíz, elmélyült odafigyelést igénylő folyamat, és segít egy átfogó, összetett képet alkotni az elemzett vállalatról. A vállalati világ dinamikus és változékony, így a folyamatos teljesítményértékelés és az eredményvizsgálat elengedhetetlen. Ennek a felismerésnek a fényében a szakdolgozatom célja az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének mélyreható elemzése, amely során több év beszámolóját veszem alapul. Az átfogó elemzés során külön hangsúlyt fektetek az eszközök és források struktúrájának vizsgálatára, valamint az eredménykimutatás elemzésére. Az elvárásom, hogy a szakmai kutatás ne csak a múltbeli teljesítmények értékelésére szorítkozzon, hanem iránymutatást is nyújtson a vállalat jövőbeli fejlődéséhez. A szakmai értekezés struktúrájában először bemutatom az elemzett társaságot, beleértve a történeti és számviteli háttérinformációkat. Ezután részletesen ismertetem a számvitelt, mint információs rendszert, és bemutatom a beszámolási kötelezettséget és az éves beszámoló követelményeit. A szakirodalmi háttér elemzése után részletesen ismertetem az átfogó vizsgálat célját, majd a mérleg, vagyoni és pénzügyi helyzetének elemzésével folytatom értekezésem. Ezt követi a cash flow kimutatás értékelése, majd egy részletes áttekintés a költségekről, ráfordításokról és különböző eredménykategóriákról. Az utolsó témakör a társaság jövedelmezőségi helyzetét világítja meg. Végül a megállapítások után összegző rész zárja le a szakmai elemzést.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fekete Viktória
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Szijártó Boglárka
Belső
főiskolai docens; Számvitel Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: accounting, accounting information systems, ábraelemzés, beszámoló(k) elemzése, cégelemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Máj. 14. 08:08
Utolsó módosítás: 2024. Máj. 14. 08:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet