Hatékony kommunikáció szerepe a munkavállalók vállalati teljesítményértékelésében

Hegedüs Péter (2023) Hatékony kommunikáció szerepe a munkavállalók vállalati teljesítményértékelésében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Hegedüs_Péter_PF6Y56.pdf] PDF
Hegedüs_Péter_PF6Y56.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Hegedüs_Péter.pdf] PDF
BA_O_Hegedüs_Péter.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (267kB)
[thumbnail of Hegedus Peter DNI 240101.pdf] PDF
Hegedus Peter DNI 240101.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (325kB)
[thumbnail of BA_B_Nóthof_Mónika.pdf] PDF
BA_B_Nóthof_Mónika.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a hatékony kommunikáció szerepét vizsgáltam a vállalati teljesítményértékelésben. Értekezésem által arra szerettem volna választ kapni, hogy milyen szerepe van a hatékony belső kommunikációnak a munkavállalók teljesítményértékelésében, valamint a munkavállalók teljesítményértékeléshez való hozzáállásukat milyen módon befolyásolja a kommunikáció. Választ kerestem arra, hogy a hatékony belső kommunikáció pozitív hatással van-e az alkalmazottak számára, hogy jobban teljesítsenek, és ezáltal a kulcs teljesítménymutatókat elérjék. Hazai és külföldi szakirodalmat felhasználva bemutattam a teljesítményértékelés szerepét és hatásait egy szervezet életében. Megmutattam, hogy a teljesítményértékelésnek milyen lehetséges formái vannak és ezeket hogyan érdemes kombinálni, annak fényében, hogy jobb vállalati teljesítményértékelési rendszereket jöjjenek létre. Rávilágítottam azokra a problémákra, amik a mostani teljesítményértékelési rendszerben jelen vannak és javaslatokat tettem annak érdekében, hogy hogyan lehetne ezeket fejleszteni. Dolgozatom elméleti részének második felében a kommunikációt és azon belül a hatékony kommunikációt mutattam be. Kitértem a kommunikációra és annak lényegi elemeire, hiszen véleményem szerint, ennek a megértése elengedhetetlen annak érdekében, hogy hatékonyan tudjunk kommunikálni. Rávilágítottam arra, hogy a hatékony kommunikációnak milyen szerepe és hatása van egy szervezeti kultúrában. Megvizsgáltam, hogy a belső kommunikációnak milyen elemei vannak és hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy jól működő belső kommunikációs rendszerhez. Párhuzamot húztam azzal kapcsolatban, hogy a kommunikáció hogyan jelenik meg a teljesítményértékelésben, és a menedzsment hogyan tudja mint eszköz használni a kommunikációt. Kutatásom empirikus részében kvalitatív kutatással vizsgáltam meg a témakört, hogy egy mélyebb és részletesebb látást szerezzek a témában. Hat alany segítsége által jobban beleláttam, hogy a vállalatoknál miképpen működik a teljesítményértékelés és ennek kommunikációja. Ez segítségemre volt abban, hogy következtetéseket vontam le a témával kapcsolatban és javaslatok tettem jövőbeli kutatásokra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Vezetés és Emberi Erőforrás Fejlesztés Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: belső kommunikáció fejlesztése, kommunikáció, kommunikációs stratégia, teljesítményértékelés, teljesítménymenedzsment, teljesítménymérés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Máj. 14. 08:08
Utolsó módosítás: 2024. Máj. 14. 08:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet