Versenyképesség megőrzése és motivált munkaerő alkalmazása: Az Employer Branding szerepe és hatása a Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. példáján keresztül

Gál Balázs (2023) Versenyképesség megőrzése és motivált munkaerő alkalmazása: Az Employer Branding szerepe és hatása a Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Gál_Balázs_ZWPDT3.pdf] PDF
Gál_Balázs_ZWPDT3.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 07..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (59kB)
[thumbnail of BA_O_Gál_Balázs.pdf] PDF
BA_O_Gál_Balázs.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. December 07..

Download (239kB)
[thumbnail of Szakdolgozat bírálat és javaslat.pdf] PDF
Szakdolgozat bírálat és javaslat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (198kB)
[thumbnail of szakdolgozat-biralat_EE Gál Balázs.pdf] PDF
szakdolgozat-biralat_EE Gál Balázs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (70kB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásom során alaposan megvizsgálom az Employer Branding szerepét és hatását a Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. példáján keresztül, hangsúlyozva a HR stratégiák fontosságát, a vállalati kommunikáció szerepét, valamint a vállalati versenyképesség megőrzésének és a motivált munkaerő alkalmazásának szempontjait. A téma aktualitását abban látom, hogy a vállalati szféra bősége miatt a tehetséges szakemberek szabadon válogathatnak. Így verseny alakult ki a megfelelő munkaerőért, különösen az informatika és technológiai területeken. A szakdolgozatom célja bemutatni, hogyan járul hozzá az Employer Branding tevékenység a Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. versenyképességének megőrzéséhez, a fluktuáció csökkentéséhez és a tehetséges munkaerő hatékony bevonzásához, az üzleti stratégiai célok támogatása mellett. Szakdolgozatomban részletekbe menően foglalkozok az Employer Branding és emberi erőforrás menedzsment kapcsolatával, illetve vállalati példákkal és a támogató kommunikációs és CSR stratégiákkal is egyaránt. A SWOT és PESTLE elemzésekkel kiemelem a kulcsfontosságú tényezőket, amik lényegesek lehetnek a következő időszak stratégiai tervezésénél. A kérdőíves kutatásomban szereplő kérdéseket is úgy alkottam meg, hogy kapcsolódjanak a kutatási kérdésemhez, ami a következő: Hogyan járul hozzá a Continental munkáltatói márkaépítési tevékenysége és márkastratégiája a versenyképességéhez a munkaerőpiacon, és hogyan segít megőrizni a motivált munkaerőt a változó igényekkel szemben? A szakdolgozatomban vizsgált témakörök mindegyike ezt a kérdést járja körül, így véleményem szerint a kérdőívre kapott válaszokkal összevetve érdekes megállapítások születtek. Javaslatokkal élek az online platformok hatékonyabb kihasználására, a CSR tevékenységek hangsúlyozására és az értékajánlat kommunikációjának fókuszálására. Az eredmények alapján hatékony gyakorlatokat és stratégiákat javaslok a vállalat márkapercepciójának javításához és a munkavállalói elkötelezettség növeléséhez.Szakdolgozatomat ajánlom mindazoknak, akiknek érdekes lehet egy multinacionális vállalaton belüli, fiatal üzleti terület érvényesülésének útja a munkáltatói márkaépítés, az emberi erőforrás menedzsment és a vállalati kommunikáció szempontjából vizsgálva.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: emberi erőforrás menedzsment, EVP, HR, imázs, innováció, márkaépítés, munkaerő megtartás, munkáltatói márkaépítés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Máj. 14. 08:08
Utolsó módosítás: 2024. Máj. 14. 08:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet