Harmadik országbeli munkavállalók toborzása, kiválasztása és integrálása a Menton Jobs Kft. példáján keresztül

Galló Janka (2023) Harmadik országbeli munkavállalók toborzása, kiválasztása és integrálása a Menton Jobs Kft. példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Galló_Janka_H2GIO1.pdf] PDF
Galló_Janka_H2GIO1.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Galló_Janka.pdf] PDF
BA_O_Galló_Janka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (422kB)
[thumbnail of doc01226220231211165902.pdf] PDF
doc01226220231211165902.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)
[thumbnail of Galló Janka_2023.pdf] PDF
Galló Janka_2023.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (199kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom fő témája a harmadik országbeli munkavállalók toborzása, kiválasztása és integrációinak jelensége, kezelése és hatása a Menton Jobs Kft. budapesti kirendeltségének példáján keresztül vizsgálva. Én, mint a vállaltnál tevékenykedő projekt vezető asszisztens, kiemelten foglalkozok a harmadik országbeli munkavállalók integrálásával. Az érdeklődésemet a téma iránt a saját munkahelyi tapasztalataim és mindennapi tevékenységeim inspirálták. A dolgozatom célja az, hogy információt nyújtson a harmadik országbeli munkavállalók alkalmazásáról Magyarországon, különös tekintettel a kölcsönzési forma specifikumaira, amely még nem terjedt el széles körben az országban. Emellett szeretnék mélyebb betekintést nyújtani a harmadik országbeli munkavállalók toborzásának, kiválasztásának és integrálásának folyamataiba. A vizsgálat fókuszában a Menton Jobs Kft. budapesti kirendeltsége áll. Emellett szándékomban állt a harmadik országbeli munkavállalók tapasztalatain keresztül bemutatni a vállalat integrációs és beilleszkedési folyamatait. Ezt a területet kezdetben elméleti szemszögből vizsgáltam meg. Elsősorban a munkaerő-kölcsönzés területeit ismertettem, beleértve az előnyöket, hátrányokat és az egyedi esetekre vonatkozó rendeleteket. Ezen kívül lehetőségem nyílt összehasonlítani a munkaerő-kölcsönzés piacának alakulását az elmúlt öt év során. Ezután bemutattam az integráció különböző formáit, összehasonlítva azokat a Menton Jobs Kft. integrációs folyamataival. Kifejtettem a kulturális különbségeket, és különböző kultúramodelleket használtam az érvelésem támasztására. Emellett elemzést készítettem a multikulturalitás előnyeiről és hátrányairól is. Az elméleti rész zárásaként részletesen bemutattam a toborzás és kiválasztás folyamatát a Menton Jobs Kft. szemszögéből. A szakdolgozatom befejezéseként egy kutatást végeztem a Menton Jobs Kft. budapesti kirendeltségének munkavállalói között. A kutatás középpontjában a harmadik országbeli munkavállalók integrációja állt. Úgy vélem, hogy ez a kutatás rendkívül fontos információval szolgált mind a Menton Jobs Kft., mind pedig a harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása iránt érdeklődők számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Borsányi Luca Ildikó
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Réthi Gábor
Belső
egyetemi docens; Menedzsment és Vállalkozás Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: harmadik országbeli munkavállaló, integrálás, kiválasztás, kultúra, multikultúra, munkaerő toborzás, munkaerő-kölcsönzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Máj. 14. 08:07
Utolsó módosítás: 2024. Máj. 14. 08:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet