Az otthoni munkavégzés hatása az alkalmazottak teljesítményére és elégedettségére

Huri Mónika (2023) Az otthoni munkavégzés hatása az alkalmazottak teljesítményére és elégedettségére. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Huri_Mónika_H3XG0Q.pdf] PDF
Huri_Mónika_H3XG0Q.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Huri_Mónika.pdf] PDF
BA_O_Huri_Mónika.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (164kB)
[thumbnail of BA_B_Huri_Mónika.pdf] PDF
BA_B_Huri_Mónika.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (226kB)
[thumbnail of Huri Mónika.pdf] PDF
Huri Mónika.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (213kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozati kutatásom témája az otthoni munkavégzés hatásának kutatása a munkavállalók teljesítményére és elégedettségére nézve. A kutatásom célja, hogy mélyebb betekintést nyerjek a témába , mint karrierje kezdetén álló munkavállaló, továbbá a vállalatok számára információt tudjak nyújtani az otthoni munkavégzés hatékonyságáról. Meghatároztam két kutatási kérdést: · Hogyan befolyásolja az otthoni munkavégzés az irodai alkalmazottak teljesítményét? · Milyen hatással van az otthoni munkavégzés az irodai alkalmazottak elégedettségére nézve? Végeztem empirikus kutatást, hogy megválaszolásra kerüljenek a kérdéseim, mely során kvalitatív és kvantitatív adatgyűjtésre is sor került. Az interjúk során HR vezetőket kérdeztem a témáról, közöttük voltak nők és férfiak is, ők jelképezték a munkáltatói réteget, mivel mélyen belelátnak a szervezet működésébe. Továbbá kérdőívet is készítettem a Google Űrlapok segítségével, amit a Linkedin és Facebook profilomon osztottam meg és olyan kitöltők válaszára vártam, akik már dolgoztak otthonról. Összesen 75 releváns kitöltés érkezett és mellette 5 alannyal készítettem interjút, amelyek nagyjából 60 percig tartottak. A kutatási kérdéseimre megkaptam a válaszokat. Az eredményeim alapján az otthoni munkavégzés nem befolyásolja az alkalmazottak teljesítményét, sőt bizonyos feladatköröknél lehetőség van hatékonyabban dolgozni otthonról. Illetve az is kiderült, hogy az elégedettségre pozitív hatást gyakorol az otthoni munkavégzés. Ebből következve az otthoni munkamodellnek úgy vélem van jövője a munkaerőpiacon és megfelelő stratégiával jövedelmező lehet a vezetőségnek és a munkavállalóknak is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Vezetés és Emberi Erőforrás Fejlesztés Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: elégedettség, elégedettségvizsgálat, home office, munkavállalók, otthoni munkavégzés, távmunka, teljesítmény, teljesítményelemzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Máj. 14. 08:06
Utolsó módosítás: 2024. Máj. 14. 08:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet