Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből

Csomó Simon (2023) Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből (2).pdf] PDF
Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből (2).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Csomo_Simon_rezume.docx] Microsoft Word
Csomo_Simon_rezume.docx
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (15kB)
[thumbnail of Dolgozat_biralati_lap_2023. 11_21_ Kuti Beatrix.pdf] PDF
Dolgozat_biralati_lap_2023. 11_21_ Kuti Beatrix.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (262kB)
[thumbnail of Dolgozat_ biralati_lap_2023_11_21_ 3.oldal_ Kuti Beatrix.pdf] PDF
Dolgozat_ biralati_lap_2023_11_21_ 3.oldal_ Kuti Beatrix.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (3MB)
[thumbnail of Csomo_Simon_KVIK_PR.pdf] PDF
Csomo_Simon_KVIK_PR.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban az edzőtermi vendéglátás témáját jártam körül, melyet egy több hónapos kutatás előzött meg az alábbi szempontok, kérdések alapján: 1. A testépítés történeti áttekintése – Honnan indult, miért örvend ilyen nagy népszerűségnek ez a sport? Kik (voltak) a megahatározó alakjai? Melyek voltak a legfontosabb események a sportág fejlődésében? 2. Kik és miért járnak edzőterembe – többségében férfiak, vagy nők, fiatalok, vagy idősek, hízni szeretnének, vagy fogyni, szeretnék-e versenyszerűen űzni ezt a sportot, vagy csak hobbi szinten, egy héten hányszor járnak, mik a tapasztalataik. 3. Az étrend-kiegészítők szerepe a konditermen belül és azon kívül is – ki, mit és mennyit fogyaszt, miből, ismeri-e a hatásait, mik a tapasztalatai. 4. Az edzőtermek helyzete ma 5. Az edzőterembe járók fogyasztási szokásai és hajlandósága A kutatás elvégzéséhez a következő módszereket alkalmaztam: 1. Kérdőívek vendégek számára – fogyasztási szokások, edzőterem látogatás gyakorisága, célja 2. Kérdőívek konditerem üzletvezetők számára – vendégek fogyasztási hajlandósága, férfi-női megoszlása 3. Interjú – interjú személyi edzővel aki jobban rálát erre a témára, vendégek jellemzése, egyéb részletek A kutatás során részletes képet kaptam a testépítés kialakulásának az előzményeiről, a vendégek fogyasztási szokásairól, és a vendéglátás ezen területének komplexitásáról, jellemzőiről. A kutatási eredmények elemzése során részletes képet kaptam a vendégek étrend-kiegészítőkhöz való viszonyulásáról, bepillantást nyertem az edzőterembe járási, táplálkozási szokásaikról. Szélesebb körben megismertem, hogyan működik egy edzőterem, hogyan üzemeltetik, milyen szolgáltatásokat biztosítanak, milyen vendéglátó tevékenységet látnak el, miket forgalmaznak. Az eredményeket tanulmányozva bebizonyosult számomra, hogy valóban fontos részét képzi az edzőterem a vendéglátásnak, mind a vendéglátó, mind a szolgáltató tevékenységei miatt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: diéta, edzőterem, étrend-kiegészítő, sport, táplálkozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2024. Már. 22. 12:57
Utolsó módosítás: 2024. Már. 22. 12:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet