Csomó Simon (2023) Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Az edzőtermek változatos világa a vendég és az üzemeltető szemszögéből (2).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (3MB) |
|
Microsoft Word
Csomo_Simon_rezume.docx Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (15kB) |
|
PDF
Dolgozat_biralati_lap_2023. 11_21_ Kuti Beatrix.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (262kB) |
|
PDF
Dolgozat_ biralati_lap_2023_11_21_ 3.oldal_ Kuti Beatrix.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (3MB) |
|
PDF
Csomo_Simon_KVIK_PR.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (3MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban az edzőtermi vendéglátás témáját jártam körül, melyet egy több hónapos kutatás előzött meg az alábbi szempontok, kérdések alapján: 1. A testépítés történeti áttekintése – Honnan indult, miért örvend ilyen nagy népszerűségnek ez a sport? Kik (voltak) a megahatározó alakjai? Melyek voltak a legfontosabb események a sportág fejlődésében? 2. Kik és miért járnak edzőterembe – többségében férfiak, vagy nők, fiatalok, vagy idősek, hízni szeretnének, vagy fogyni, szeretnék-e versenyszerűen űzni ezt a sportot, vagy csak hobbi szinten, egy héten hányszor járnak, mik a tapasztalataik. 3. Az étrend-kiegészítők szerepe a konditermen belül és azon kívül is – ki, mit és mennyit fogyaszt, miből, ismeri-e a hatásait, mik a tapasztalatai. 4. Az edzőtermek helyzete ma 5. Az edzőterembe járók fogyasztási szokásai és hajlandósága A kutatás elvégzéséhez a következő módszereket alkalmaztam: 1. Kérdőívek vendégek számára – fogyasztási szokások, edzőterem látogatás gyakorisága, célja 2. Kérdőívek konditerem üzletvezetők számára – vendégek fogyasztási hajlandósága, férfi-női megoszlása 3. Interjú – interjú személyi edzővel aki jobban rálát erre a témára, vendégek jellemzése, egyéb részletek A kutatás során részletes képet kaptam a testépítés kialakulásának az előzményeiről, a vendégek fogyasztási szokásairól, és a vendéglátás ezen területének komplexitásáról, jellemzőiről. A kutatási eredmények elemzése során részletes képet kaptam a vendégek étrend-kiegészítőkhöz való viszonyulásáról, bepillantást nyertem az edzőterembe járási, táplálkozási szokásaikról. Szélesebb körben megismertem, hogyan működik egy edzőterem, hogyan üzemeltetik, milyen szolgáltatásokat biztosítanak, milyen vendéglátó tevékenységet látnak el, miket forgalmaznak. Az eredményeket tanulmányozva bebizonyosult számomra, hogy valóban fontos részét képzi az edzőterem a vendéglátásnak, mind a vendéglátó, mind a szolgáltató tevékenységei miatt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | TDK dolgozat |
---|---|
Kulcsszavak: | diéta, edzőterem, étrend-kiegészítő, sport, táplálkozás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Már. 22. 12:57 |
Utolsó módosítás: | 2024. Már. 22. 12:57 |
Actions (login required)
Tétel nézet |