Balatoni Abigél (2023) Vásárlási szokások vizsgálata a laktózmentes tejtermékek piacán. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Balatoni_Abigél_KKK.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
Microsoft Word
Balatoni_Abigél_KKK.docx Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (16kB) |
|
PDF
Balatoni Abigél_biralati_lap_2023.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (98kB) |
|
PDF
Dolgozat_biralati_lap_2023Balatoni Abigél.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (331kB) |
Absztrakt (kivonat)
Manapság egyre elterjedtebbé vált a társadalomban a laktózmentes tejtermékek fogyasztásaa számos ételérzékenység következtében.Akereslet napról-napra nő,ezáltala kínálat is bővülfolyamatosan. A hűtőpult előtt állva arra lehet egy fogyasztó figyelmes, hogy vásárlását megnehezítve választani kényszerül egyre több termék, illetve márka közül. A dolgozatom a laktózmentes tejtermékek fogyasztóira fókuszál, célszegmenseim közé tartoznak aMagyarországon élő fogyasztók és vásárlók egyaránt. A fogyasztói és vásárlói magatartás sokban hasonlíthat, viszont egyes esetekben eltérhetnek egymástól, így kutatásom erre is kiterjed. A vizsgálat célja, hogy megismerjem a laktózmentes tejtermékeket fogyasztók vásárlási szokásaités hogy feltárjama vásárlást befolyásolótényezőket. A termékattribútumok fontosságátés annak prioritási sorrendjét is vizsgálom.A dolgozatom fő kutatási kérdése az, hogy milyen szempontok szerint vásárol laktózmentes tejterméket a vizsgált célszegmensem. Ez segít feltárni azon tényezőket, amelyek befolyásolják a fogyasztót a termék kiválasztása során. A kapott információkból kiderül az is, hogy a vásárlási szokásokban megjelenik-e a bolthűség és a márkahűség. A termékattribútumok prioritási sorrendjét is eredményezi a kérdés.A szakirodalom és a szekunder adatok feldolgozása után primer kutatást végeztem célszegmensül véve azokat, akik saját maguk miatt fogyasztanak laktózmentes tejtermékeket, illetve azokat is, akik más miatt kényszerülnek ezen termékek megvásárlására. Kvalitatív eljárásnak mélyinterjút alkalmaztam, melyben összesen 8 ember vett részt, 4 fogyasztó és 4 vásárló. Az interjúk során kapott információkat kvantitatív kutatás keretében kérdőívvel számszerűsítettem.A primer és szekunder adatok elemzése után megismerem a célszegmensem gondolkodásmódját, a vásárlási szokásaikat, illetve következtetést vonok learról, hogy egy márka miért sikeresebb a többinél. A fogyasztói és vásárlói magatartás hasonlóságait és különbségeit is feltároma laktózmentes tejtermékek piacán.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | TDK dolgozat |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás, fogyasztói magatartás, márka, márkahűség, vásárlói magatartás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2024. Már. 22. 12:56 |
Utolsó módosítás: | 2024. Már. 22. 12:56 |
Actions (login required)
Tétel nézet |